Προβλήματα στην παραγωγή του iPhone 13 λόγω έλλειψης chips 

Έπεσαν οι μετοχές της Apple

Προβλήματα στην παραγωγή του iPhone 13 λόγω έλλειψης chips

Η έλλειψη chip σε παγκόσμιο επίπεδο φαίνεται πως επηρεάζει και την παραγωγή του νέου iPhone 13. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg, η Apple είχε σχεδιάσει αρχικά παραγωγή 90 εκατομμυρίων iPhones μέχρι το τέλος του 2021, αλλά η παρούσα κατάσταση στη βιομηχανία  και συγκεκριμένα τα προβλήματα στην προμήθεια chips από την Broadcom και την Texas Instruments, την αναγκάζει να μειώσει αυτόν τον αριθμό κατά 11%.

Το πρόβλημα δεν παρουσιάζεται στο A15 Bionic SoC του iPhone 13 και iPhone 13 Pro καθώς αυτά κατασκευάζονται από την TSMC. Ωστόσο υπάρχουν αρκετό ακόμα hardware στις συσκευές, που προέρχεται από άλλες πηγές. Η Texas Instruments και η Broadcom είναι υπεύθυνες για τα chips που διαχειρίζονται την ενέργεια της οθόνης, το Face ID, τη συνδεσιμότητα, την ασύρματη φόρτιση κ.α.

Ο Tim Cook είχε ήδη προειδοποιήσει για πιθανά προβλήματα στην παραγωγή από τον Αύγουστο λόγω έλλειψης chip και είχε σημειώσει πως “θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μειώσουμε τις επιπτώσεις”.

Τα νέα για πιθανή μείωση της παραγωγής του iPhone 13 ήταν αρκετά για να σημειώσει η μετοχή της Apple πτώση 1.2% αμέσως μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ. Texas Instruments και Broadcom έπεσαν επίσης 1%.

0 σχολια