Το Giga Berlin άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό - Τα πρώτα Tesla μέχρι το τέλος του έτους

Ο Elon Musk ανησυχεί πως δε θα βρει αρκετό προσωπικό
10 Οκτωβρίου 2021 09:43
Το Giga Berlin άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό - Τα πρώτα Tesla μέχρι το τέλος του έτους

Με ένα τεράστιο πάρτι υποδέχθηκε ο Elon Musk 9.000 ανθρώπους στον προαύλιο χώρο του Gigafactory Berlin στη Γερμανία. Παρόλο που το όριο σε συγκεντρώσεις λόγω κορονοϊού ήταν 5.000, η Tesla εξασφάλισε ειδική άδεια και από τις 10 το πρωί μέχρι το βράδυ πρόσφερε μουσική με συγκροτήματα και DJs, φαγητό, τροχό λούνα πάρκ, καρουζέλ και άλλα για τη διασκέδαση του κόσμου.

Κατά τη διάρκεια του Giga-Fest, o Elon Musk ανακοίνωσε πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα βγουν τα πρώτα Tesla από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου, ωστόσο τόνισε πως η παραγωγή όγκου αυτοκινήτων είναι το δύσκολο κομμάτι και θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα έτος για να φτάσει η παραγωγή τα επίπεδα του Giga Shanghai.

Το Giga Berlin αναμένεται να παράγει το αμάξωμα ενός Model Y κάθε 45 δευτερόλεπτα και στόχος είναι η παραγωγή 520.000 οχημάτων το χρόνο. Να σημειώσουμε πως το εργοστάσιο δεν είναι ακόμα λειτουργικό, καθώς εκκρεμεί η άδεια λειτουργίας από τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία όπως σημειώνεται είναι κατά 95% έτοιμη.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, ο Musk εξέφρασε την ανησυχία του πως δε θα μπορέσει να βρει αρκετό προσωπικό για να στελεχώσει το εργοστάσιο και πως θα χρειαστεί να προσελκύσει εργαζόμενους από όλη την Ευρώπη.

Ανησυχώ λίγο πως δε θα μπορέσουμε να προσλάβουμε αρκετό κόσμο. Χρειαζόμαστε πραγματικά μεγάλα ταλέντα να έρθουν εδώ από όλη την Ευρώπη ή από οπουδήποτε για να μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε ένα νέο μέλλον.