Πώς να βάλετε Windows 11 αν δεν υποστηρίζονται από την CPU σας 

Εύκολος τρόπος βήμα-βήμα

Πώς να βάλετε Windows 11 αν δεν υποστηρίζονται από την CPU σας

Πολλά είναι τα παράπονα χρηστών οι οποίοι διαθέτουν σχετικά νέα PCs αλλά η αναβάθμιση σε Windows 11 δεν είναι διαθέσιμη για αυτούς, συνήθως επειδή διαθέτουν Intel επεξεργαστή παλαιότερο της 8ης γενιάς ή AMD επεξεργαστή προγενέστερο του Ryzen 3.

Υπάρχει όμως ένας εύκολος τρόπος να το παρακάμψετε αυτό σε τρία βήματα και μάλιστα χωρίς μεγάλο ρίσκο, αφού βασίζεται σε ένα “registry hack” που επιτρέπει η Microsoft.

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Καταρχάς πρέπει να κατεβάσετε το ISO αρχείο των Windows 11 από τη σελίδα της Microsoft. Επιλέξτε τη γλώσσα και το 64-bit Download και θα κατέβει ένα αρχείο μεγέθους 5.1GB.

Έπειτα, επιλέξτε την Έναρξη, πληκτρολογήστε regedit και πατήστε enter. Στο Registry Editor που θα ανοίξει, βρείτε το HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMSetupMoSetup, απλά κάνοντας copy τη διεύθυνση από εδώ και κάνοντας paste στην μπάρα αναζήτησης του επεξεργαστή μητρώου. Στο δεξί παράθυρο κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε New>DWORD(32-bit)Value. Ονομάστε το AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο που μόλις δημιουργήσατε και αλλάξτε την τιμή στο Value data από 0 σε 1 και πατήστε OK.

Τέλος, όταν κατέβει το ISO αρχείο, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Open with > Windows Explorer για να κάνετε mount τον εικονικό δίσκο και έπειτα κάντε διπλό κλικ στο αρχείο εγκατάστασης. Αν τα κάνατε όλα σωστά, αντί για ένα μήνυμα απόρριψης θα δείτε ένα μήνυμα προειδοποίησης και θα σας δοθεί η δυνατότητα να εγκαταστήσετε τα Windows 11.

Να θυμίσουμε όμως πως η Microsoft διατηρεί το δικαίωμα να μην αναβαθμίζει τα Windows που έχουν εγκατασταθεί με πλάγιους τρόπους, αν αυτοί οι επεξεργαστές αποτελέσουν πρόβλημα ασφαλείας στο μέλλον.

1 σχολιο(α)