Game Controller που διαβάζει συναισθήματα

Μια πολύ διαφορετική προσέγγιση στο gaming
09 Απριλίου 2014 08:08
Game Controller που διαβάζει συναισθήματα

Και εκεί που νομίζαμε πως η εξέλιξη στο gaming έρχεται μέσω του Oculus Rift, έρχεται μια ομάδα μηχανικών του Stanford University να αλλάξει τα δεδομένα στο αλληλεπιδραστικό gaming. Σε συνεργασία με το Texas Instruments, δημιούργησαν την τεχνολογία που προσφέρει πρόσβαση στα συναισθήματα του χρήστη και αλλάζει το gameplay ανάλογα. Ο καθηγητής ηλεκτρολόγων μηχανικών Gegory Kovacs και η ομάδα του, δημιούργησαν στο εργαστήριο ένα τροποποιημένο χειριστήριο Xbox 360, το οποίο έχει αισθητήρες εκτυπωμένους σε 3D εκτυπωτές, οι οποίοι μετρούν το σφυγμό, την καρδιακή λειτουργία και την αναπνοή. "Μετρώντας αυτά τα δεδομένα, μπορούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει στον εγκέφαλο σχεδόν ταυτόχρονα" δηλώνει ο Corey McCall, υπεύθυνος του project και υποψήφιος διδάκτωρ.

Το πρωτότυπο δεν έχει ονομαστεί ακόμα, ενώ αποκαλύφθηκε τον Ιανουάριο στο Consumer Electronic Show στο Las Vegas. Ο σκοπός της ομάδας είναι να ενσωματώνει το ειδικό software που ανέπτυξε, σε εμπορικούς τίτλους παιχνιδιών και μέσω του controller να καταλάβει τα συναισθήματα του παίκτη. Η αναπνοή γίνεται πιο σταθερή όσο το παιχνίδι γίνεται πιο βαρετό; Στείλτε παραπάνω zombies! Ο καρδιακός παλμός είναι ασυνήθιστα υψηλός; Ελαττώστε τη δράση για να ηρεμήσει ο παίκτης.

"Υπάρχει ακόμα η επιλογή να ελέγξουμε το παιχνίδι σε επιθυμητό επίπεδο για παιδιά" λέει ο McCall. "Αν οι γονείς ανησυχούν πως το παιδί τους απορροφάται υπερβολικά από το παιχνίδι, μπορούμε να το κάνουμε λιγότερο ενθουσιαστικό ή να τους θυμίσουμε πως είναι ώρα για διάλειμμα". Απολαύστε αυτή τη νέα τεχνολογία στο βίντεο που ακολουθεί.

Tags: