Δωρεάν Netflix: Το νέο πείραμα της εταιρίας

Θέλει να συγκεντρώσει πληροφορίες
21 Σεπτεμβρίου 2021 09:12
Δωρεάν Netflix: Το νέο πείραμα της εταιρίας

Το Netflix αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα πείραμα για να διαπιστώσει αν η δωρεάν προσφορά περιεχομένου μπορεί να μετατρέψει τους χρήστες σε συνδρομητές επί πληρωμή. Έτσι, ανακοίνωσε πως θα προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στην πλατφόρμα του στην Κένυα. Το συγκεκριμένο πακέτο θα περιέχει περίπου το 1/4 του περιεχομένου που βλέπουν οι επί πληρωμή συνδρομητές, δε θα έχει διαφημίσεις και δε θα ζητά πληροφορίες χρέωσης με το sign-up. Οι δωρεάν χρήστες θα πρέπει μόνο να επιβεβαιώσουν πως είναι άνω των 18 ετών και να πληκτρολογήσουν το email και το password τους.

Πέρα από το μειωμένο περιεχόμενο, υπάρχουν και άλλοι περιορισμοί, όπως το γεγονός πως διατίθεται μόνο σε Android χρήστες, καθώς και πως οι χρήστες δε θα μπορούν να κάνουν download τα επεισόδια για παρακολούθηση offline, ενώ δε θα μπορούν να κάνουν και cast τις ταινίες ή τις σειρές από τη συσκευή τους στην τηλεόραση.

Αν δεν έχετε δει Netflix έως τώρα – και πολλοί στην Κένυα δεν έχουν δει – αυτός είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να έχετε μία εμπειρία από την υπηρεσία μας. – Cathy Conk, Διευθύντρια Καινοτομίας Προϊόντων, Netflix

Μιλώντας στο Variety, εκπρόσωπος του Netflix δήλωσε πως η εταιρία θα συγκεντρώσει πληροφορίες από αυτό το πείραμα και θα εξετάσει πόσο αποτελεσματικά παράγει συνδρομητές επί πληρωμή. Το Netflix επενδύει όλο και περισσότερο σε νέες αγορές για να αντισταθμίσει τη μειωμένη ανάπτυξη στις ΗΠΑ και στις υπόλοιπες κορεσμένες αγορές, τη στιγμή που αυξάνεται και ο ανταγωνισμός. Αν το πείραμα πετύχει, πιθανώς να δούμε περισσότερες χώρες να εισάγουν το δωρεάν πακέτο.