Φήμη: Το iPhone 13 θα έχει σήμα όπου κι αν βρίσκεστε στον κόσμο

Ακόμα και στις πιο απομονωμένες περιοχές
30 Αυγούστου 2021 09:42
Φήμη: Το iPhone 13 θα έχει σήμα όπου κι αν βρίσκεστε στον κόσμο

Σύμφωνα με το γνωστό αναλυτή Ming-Chi Kuo, το iPhone 13 πέρα από τις αναβαθμίσεις σε οθόνη και κάμερα, θα φέρει και άλλη μία που θα προσφέρει ένα πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού. Όπως αναφέρει ο Kuo λοιπόν, το iPhone 13 θα προσφέρει δορυφορικές κλήσεις και μηνύματα, οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε στον κόσμο.

Ο χρήστης λοιπόν θα μπορεί να επικοινωνεί ακόμα κι αν δεν έχει επίγειο σήμα από τον πάροχό του, χάρη σε μία τροποποιημένη έκδοση του X60 modem της Qualcomm. Δεν είναι σίγουρο αν η δορυφορική υποστήριξη θα περιορίζεται σε συγκεκριμένες εφαρμογές.

Οι φήμες για δορυφορική υποστήριξη των iPhone υπάρχουν από το 2019, αλλά εκτιμήσεις τότε έθεταν ένα παράθυρο πενταετίας για την εμπορική αξιοποίηση. Επιπλέον, η δορυφορικές επικοινωνίες είναι ιδιαίτερα ακριβές, κάτι που θέτει και ερωτήματα του πώς θα γίνεται η χρέωση αυτής της υπηρεσίας. Αν όντως ισχύουν οι φήμες, το iPhone 13 θα είναι το πρώτο mainstream smartphone το οποίο θα προσφέρει συνδεσιμότητα οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε στον πλανήτη. Την αλήθεια θα τη μάθουμε μέσα στο Σεπτέμβριο, οπότε και αναμένεται η επίσημη παρουσίαση του τηλεφώνου.