App Store: Η Apple κάνει μία υποχώρηση μπροστά στην πίεση των developers

Κατέληξε σε συμφωνία μαζί τους
27 Αυγούστου 2021 10:11
App Store: Η Apple κάνει μία υποχώρηση μπροστά στην πίεση των developers

Μία δικαστική μάχη μεταξύ Apple και developers φαίνεται πως καταλήγει σε μία νίκη για τους δεύτερους. Μετά από μία αγωγή, η εταιρία κατέληξε σε συμφωνία μαζί τους η οποία προβλέπει αποζημίωση $100 εκατομμυρίων και μία σημαντική αλλαγή στους όρους χρήσης του App Store.

Συγκεκριμένα, η αλλαγή προβλέπει πως οι developers θα μπορούν να στέλνουν email στους χρήστες τους με το οποίο θα τους ενημερώνουν για εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής, πέρα από την εφαρμογή του iOS, κάτι που οι όροι μέχρι σήμερα απαγόρευαν. Γενικά οι developers θα έχουν το ελεύθερο να επικοινωνούν με τους χρήστες τους, αρκεί να μην το κάνουν απευθείας από την εφαρμογή του iOS.

Για να δώσουμε στους developers ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία να επικοινωνήσουν με τους πελάτες τους, η Apple ξεκαθαρίζει πως οι developers μπορούν να χρησιμοποιούν επικοινωνία, όπως το email, για να μοιραστούν πληροφορίες σχετικά με μεθόδους πληρωμής εκτός της iOS εφαρμογής.

Η εταιρία υπόσχεται επίσης μεγαλύτερη διαφάνεια όσον αφορά τη διαδικασία ελέγχου εφαρμογών, την οποία οι developers έχουν κατηγορήσει ως μπερδεμένη και δύσκολη. Η Apple θα ανακοινώνει μία ετήσια αναφορά διαφάνειας στην οποία θα αναφέρεται ο αριθμός των εφαρμογών που απορρίφθηκαν, ο αριθμός των λογαριασμών που απενεργοποιήθηκαν και άλλα στατιστικά.

Τέλος, η Apple θα διατηρήσει τη μειωμένη προμήθεια 15% για developers που έχουν κέρδη λιγότερα από $1 εκατομμύριο το χρόνο, τουλάχιστον για τα επόμενα τρία χρόνια. Αυτό το μέτρο το είχε πάρει αρχικά για να στηρίξει τις επιχειρήσεις που είχαν πληγεί από την πανδημία.