Ο hacker των $600 εκατομμυρίων σε crypto, επέστρεψε τελικά όλο το ποσό

Δε δέχτηκε καν ανταμοιβή
24 Αυγούστου 2021 12:34
Ο hacker των $600 εκατομμυρίων σε crypto, επέστρεψε τελικά όλο το ποσό

Τα κρυπτονομίσματα αξίας $600 εκατομμυρίων που κλάπηκαν από το Poly Network, επεστράφησαν μέχρι τελευταίας…δεκάρας. Η μεγαλύτερη ληστεία κρυπτονομισμάτων μέχρι σήμερα πήρε μία απροσδόκητη τροπή, όταν το κάλεσμα του Poly Network για επιστροφή των crypto εισακούστηκε και ο δράστης ξεκίνησε να επιστρέφει τα κεφάλαια, πιθανώς επειδή διαπίστωσε πόσο δύσκολο είναι να ξεφορτωθείς κλεμμένα crypto. Ωστόσο ο hacker είχε δηλώσει πως εξ αρχής η πρόθεσή του ήταν να τα επιστρέψει και έτσι αρχικά επέστρεψε τα μισά.

Η επιστροφή των υπόλοιπων κρυπτονομισμάτων έγινε σταδιακά και χθες επιστράφηκαν και τα τελευταία $141 εκατομμύρια. Το Poly Network ανακοίνωσε λεπτομερώς τις ενέργειες με επίσημη δήλωση.

Ευχαριστούμε για το συνεχές ενδιαφέρον σας. Στις 08:39:04 AM +UTC στις 23 Αυγούστου 2021, ο κ. White Hat μας διέθεσε ένα ιδιωτικό κλειδί που είχε στην κατοχή του για το πορτοφόλι πολλαπλών υπογραφών κατά 3/4 μέσω μηνύματος. Το Poly Network ανέκτησε επιτυχώς τα υπόλοιπα 28.953 ETH και 1.032 WBTC (περίπου $141 εκατομμύρια). Τώρα, όλα τα κεφάλαια των χρηστών που είχαν μεταφερθεί κατά το περιστατικό, έχουν επιστραφεί πλήρως.

Η εταιρία είχε προσπαθήσει προηγουμένως να πείσει τον hacker να επιστρέψει τα κεφάλαια, προσφέροντάς του $500.000 ως “bug bounty”, ενώ αργότερα του πρόσφεραν τη θέση του επικεφαλής συμβούλου ασφαλείας στην εταιρία. Ο hacker αρνήθηκε κάθε προσφορά.