Στα δικαστήρια CEO smartphone εταιρίας που δεν κυκλοφόρησε ποτέ τηλέφωνο 

Χρησιμοποίησε τα χρήματα για να ξεχρεώσει

Στα δικαστήρια CEO smartphone εταιρίας που δεν κυκλοφόρησε ποτέ τηλέφωνο

Ο Chad Leon Sayers ήταν ο CEO μίας εταιρίας, της Saygus, η οποία υποσχόταν ένα “επαναστατικό νέο smartphone” για αρκετά χρόνια, χωρίς ποτέ να καταφέρνει να κυκλοφορήσει ένα. Μέσα σε αυτά τα χρόνια ο Sayers κατάφερε να αποσπάσει από 300 επενδυτές το ποσό των $10 εκατομμυρίων, υποσχόμενος “άμεση επιτυχία ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων”.

Αντί να επενδύσει όμως τα χρήματα στην εταιρία, τα χρησιμοποίησε για να ξεχρεώσει από άλλα χρέη και έξοδα, να πληρώσει παλιούς επενδυτές με τα λεφτά των νέων, σε ένα σχήμα που οι εισαγγελείς χαρακτήρισαν ως Ponzi. Ο Sayers ξόδεψε $2.17 εκατομμύρια στο ενοίκιο γραφείων, $800.000 σε άλλες μηνύσεις, $500.000 σε δικαστικά έξοδα, $145.000 σε ψώνια και διασκέδαση και $30.000 στην προσωπική πιστωτική του κάρτα.

Τώρα, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και το δικαστήριο τον διώκει για απάτη, λέγοντας πως ο Sayers συγκέντρωνε κεφάλαια επενδυτών από το 2006. Το 2009 παρουσίασε το πρώτο VPhone με πληκτρολόγιο που εμφανίζεται κάτω από την οθόνη, ενώ στην CES του 2015 εμφάνισε το Saygus V2. Περιττό να πούμε πως κανένα τηλέφωνο δεν κυκλοφόρησε στην αγορά. Η δίκη του Sayers θα ξεκινήσει στις 30 Αυγούστου.

0 σχολια