Αφαιρείται ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό από όλα τα Xiaomi smartphones

Με HyperOS, MIUI 14, MIUI 13 και MIUI 12
12 Μαρτίου 2024 10:41
Αφαιρείται ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό από όλα τα Xiaomi smartphones

Η Xiaomi μόλις ανακοίνωσε ότι χρειάζεται εκτάκτως να αφαιρέσει ένα χαρακτηριστικό από όλα σχεδόν τα πρόσφατα smartphones της.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η κινεζική εταιρία καταργεί το χαρακτηριστικό που επέτρεπε στους χρήστες να συνεχίζουν να ακούνε τον ήχο από τα βίντεο όταν η οθόνη τους ήταν κλειστή. Προφανώς αυτό το χαρακτηριστικό είναι τρομερά χρήσιμο για όσους ακούνε μουσική και podcasts μέσα από το YouTube. Μάλιστα, πρόκειται για ένα από τα επι πληρωμή οφέλη της πλατφόρμας, το οποίο η Google προσφέρει αποκλειστικά και μόνο σε όσους πληρώνουν για τη συνδρομητική υπηρεσία YouTube Premium.

Η λειτουργία, λοιπόν, αφαιρείται με τα νεότερα updates που μόλις κυκλοφόρησαν για το Xiaomi 14 και όλες τις υπόλοιπες συσκευές με το HyperOS, για τα Xiaomi 13, 13 Pro και 12 T και όλες τις υπόλοιπες συσκευές με το MIUI 14, καθώς και για όλα τα τηλέφωνα με MIUI 13 και MIUI 12.

Η Xiaomi εξήγησε πως για την αφαίρεση του χαρακτηριστικού ευθύνονται οι "απαιτήσεις συμμόρφωσης". Αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι η Google για το YouTube και ενδεχομένως και άλλες εταιρίες διανομής περιεχομένου πίεσαν τον κινεζικό κολοσσό να προβεί σε αυτή την αλλαγή.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει:

Λόγω απαιτήσεων συμμόρφωσης, με λύπη μας σας ενημερώνουμε ότι καταργήσαμε τη λειτουργία "Αναπαραγωγή ήχου βίντεο με απενεργοποιημένη οθόνη" στην εργαλειοθήκης βίντεο και τη λειτουργία "Απενεργοποίηση οθόνης" στη gaming εργαλειοθήκη μέσω Over-The-Air (OTA) ενημερώσεων.