Τα ρομπότ Atlas της Boston Dynamics κάνουν παρκούρ με...τρομακτική ακρίβεια (ΒΙΝΤΕΟ)

Άλλο ένα εντυπωσιακό βίντεο από την εταιρία
18 Αυγούστου 2021 09:30
Τα ρομπότ Atlas της Boston Dynamics κάνουν παρκούρ με...τρομακτική ακρίβεια (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Boston Dynamics έχει γίνει ευρέως γνωστή λόγω των videos των ρομπότ της, όπως τα Spot και Atlas. Τώρα επανέρχεται με νέο βίντεο του δίποδου Atlas, το οποίο επιδεικνύει τις δυνατότητές του στο parkour. Οι κινήσεις που κάνουν τα ρομπότ είναι εξαιρετικής ακρίβειας και είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς αυτό που βλέπει λόγω του όγκου και του βάρους του ρομπότ (150 κιλά). Σίγουρα οι κινήσεις δεν έχουν την ανθρώπινη χάρη, αλλά η μίμηση των κινήσεων είναι εξαιρετική.

Το parkour είναι η τέλεια δοκιμή για την ομάδα του Atlas στην Boston Dynamics, για να πειραματιστεί με νέες συμπεριφορές. Σε αυτό το video τα ανθρωποειδή ρομπότ μας επιδεικνύουν πόσο αθλητικά είναι, διατηρώντας την ισορροπία τους σε μία πληθώρα απαιτητικών ενεργειακά ασκήσεων που αλλάζουν συνεχώς. Άλματα, δοκοί ισορροπίας και τούμπες, δείχνουν πώς ωθούμε τον Atlas στα όρια του για ανακαλύψουμε την επόμενη γενιά κινητικότητας, αντίληψης και αθλητικής νοημοσύνης.

Όπως όμως ένας αθλητής εξασκείται για να φτάσει σε ένα επιθυμητό επίπεδο, ακριβώς αυτό χρειάστηκαν και τα ρομπότ της Boston Dynamics. Υπήρξαν πολλές αποτυχίες και ατυχήματα – τα οποία μπορείτε να δείτε στο βίντεο παραπάνω – πριν καταφέρουν να πραγματοποιήσουν την τέλεια χορογραφία που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο.