Γνωρίστε την ομάδα του Project Ara

Νέο behind the scenes video
07 Απριλίου 2014 13:56
Γνωρίστε την ομάδα του Project Ara

Δύο εβδομάδες πριν το πρώτο συνέδριο για developers του Project Ara, στις 15 και 16 Απριλίου, η ομάδα του διάσημου project της Google μας κάνει μια ξενάγηση στα γραφεία της και μας γνωρίζει τα μέλη της. Οι μηχανικοί του Project Ara, αντί να χρησιμοποιήσουν βίδες, πλαστικά clips ή ολόκληρο πίσω κάλυμμα για τη συσκευή, ώστε να την κρατήσουν συμπαγή, στράφηκαν σε μια πρωτοπόρα ιδέα, τους ηλεκτρο-μόνιμους μαγνήτες για να κρατήσουν κάθε κομμάτι του τηλεφώνου στη θέση του. Αυτοί οι μαγνήτες είναι κατασκευασμένοι από διάφορα υλικά και λειτουργούν ως ηλεκτρομαγνήτης χωρίς να χρειάζονται όμως μόνιμη παροχή ηλεκτρισμού για να κρατήσουν την ιδιότητα αυτή.

Αυτή η τεχνική επιτρέπει στη συσκευή να κρατάει και εμφανισιακά τη μορφή των διαφορετικών κομματιών που την απαρτίζουν, χωρίς να χρειάζεται να τα κρύψει κάτω από ένα κάλυμμα. Επίσης οι χρήστες θα μπορούν να παραγγείλουν τα διαφορετικά κομμάτια του τηλεφώνου τους σε πληθώρα χρωμάτων, υφών και σχεδίων. Για το σκοπό αυτό θα κυκλοφορήσει και μια Ara Configurator εφαρμογή που θα σας επιτρέπει να σχεδιάσετε το τηλέφωνό σας όπως σας αρέσει.

Τέλος στο video αποκαλύπτεται πως θα υπάρχουν 3 διαφορετικά μεγέθη για να διαλέξετε την Ara συσκευή που σας ταιριάζει, με τη Mini και τη Medium να βρίσκονται τώρα υπό ανάπτυξη και τη Large να έρχεται στο μέλλον. Δε γνωρίζουμε από τώρα τα μεγέθη αλλά το Mini θα έχει πλαίσιο 2x5, στο οποίο θα μπορείτε να βάλετε τα κομμάτια του τηλεφώνου σας, το Medium 3x6 και το Large 4x7.

Tags: