Κοινό μέτωπο Apple και Google εναντίον των Γερουσιαστών των ΗΠΑ

“Δε βλέπουμε καταναλωτές να κάνουν πορεία στην Washington”
14 Αυγούστου 2021 11:31
Κοινό μέτωπο Apple και Google εναντίον των Γερουσιαστών των ΗΠΑ

Μία διακομματική ομάδα Γερουσιαστών των ΗΠΑ σκοπεύει να φέρει προς ψήφιση το “Open App Markets Act” με το οποίο θα περιορίσουν τον έλεγχο της Apple και της Google στις in-app πληρωμές, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο ελέγχουν οι εταιρίες τα app stores. Μέσα στις προτεινόμενες αλλαγές είναι και μία η οποία απαγορεύει στις εταιρίες που διαθέτουν app stores να αναγκάσουν τους third-party developers να χρησιμοποιούν μόνο το σύστημα πληρωμών της πλατφόρμας. Φυσικά αυτό σημαίνει πως Apple και Google δε θα παίρνουν το μερίδιο τους από τις in-app αγορές, πλήττοντας σημαντικά τα έσοδά τους.

Ισχύς εν τη ενώση λοιπόν για τις δύο αντίπαλες εταιρίες, οι οποίες αποφάσισαν να συνεργαστούν για να πολεμήσουν τη νέα νομοθεσία. Μέσω του Chamber of Progress, μίας ομάδας που περιλαμβάνει και τις Amazon, Facebook, Twitter, Lyft και άλλες, οι εταιρίες παρουσιάζουν ένα ενωμένο μέτωπο με τον CEO του οργανισμού, Adam Kovacevich να δηλώνει:

Το νομοσχέδιο αυτό είναι ένα δάχτυλο στο μάτι του καθένα που αγόρασε ένα iPhone ή Android επειδή τα τηλέφωνα και τα app stores τους είναι ασφαλή, αξιόπιστα και εύκολα στη χρήση. Δε βλέπω καταναλωτές να κάνουν πορεία στην Washington και να απαιτούν από το Κογκρέσο να κάνει τα έξυπνα τηλέφωνά τους πιο χαζά. Και το Κογκρέσο έχει καλύτερα πράγματα να κάνει από το να παρεμβαίνει σε δικαστικές διαμάχες πολλών εκατομμυρίων μεταξύ εταιριών.

Μένει να δούμε αν το προτεινόμενο  νομοσχέδιο τελικά θα ψηφιστεί. Σε κάθε περίπτωση, ο κλοιός σφίγγει παγκόσμια για τους κολοσσούς της τεχνολογίας καθώς όλο και περισσότερες κυβερνήσεις θέλουν να περιορίσουν τον έλεγχο που έχουν αυτές οι εταιρίες σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Ένα ενωμένο μέτωπο όμως από εταιρίες τέτοιου μεγέθους ίσως είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί.