Το Instagram έχει ένα νέο εργαλείο για την παρενόχληση και το bullying  

Και ονομάζεται Limits

Το Instagram έχει ένα νέο εργαλείο για την παρενόχληση και το bullying

Ο επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri, ήταν αυτός που παρουσίασε με ένα post του το νέο εργαλείο Limits, με  αφορμή τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκαν οι τρεις παίκτες της Αγγλίας στον τελικό του Euro 2020. Το Limits, επιτρέπει στους χρήστες να κλειδώνουν τους λογαριασμούς τους προσωρινά έτσι ώστε να περιορίζουν τις αλληλεπιδράσεις με άλλους, σε περιόδους που νιώθουν πως βρίσκονται στο επίκεντρο επιθέσεων ή παρενοχλήσεων.

Ο ρατσισμός και το μίσος δεν έχει καμία θέση στο Instagram. Δεν είναι μόνο απαράδεκτο να βλέπεις ανθρώπους να συμπεριφέρονται έτσι, αλλά δεν είναι καν ο τρόπος που λειτουργεί το Instagram.

Ο Mosseri δήλωσε πως το Instagram σκοπεύει να μειώσει τη ρητορική μίσους όσο το δυνατόν περισσότερο, ωστόσο αναγνωρίζει πως είναι αδύνατο να εξαφανίσει όλες τις μορφές ρατσισμού στην πλατφόρμα. Έτσι, θέλει να δώσει τα εργαλεία στους χρήστες που θα τους επιτρέψουν να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις.

Το Limits κλειδώνει το λογαριασμό σας όταν βρίσκεστε σε μία κατάσταση κινδύνου. Μπορεί να είστε στο λύκειο και να περνάτε ένα χωρισμό ή μπορεί να αλλάξατε μόλις σχολεία ή ίσως είστε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και λαμβάνετε πολύ μίσος. Ό,τι κι αν είναι, ξέρουμε πως οι άνθρωποι βρίσκονται μερικές φορές σε προσωρινές στιγμές πραγματικού κινδύνου και πόνου και θέλουμε να τους δώσουμε τα εργαλεία να προστατεύσουν τους εαυτούς τους σε αυτές τις καταστάσεις.

Τα Limits δοκιμάζονται αυτή τη στιγμή σε επιλεγμένους χρήστες από όλο τον κόσμο και σύντομα θα ακολουθήσει μία ευρεία κυκλοφορία.

Ροη ειδησεων