Πώς και πότε να παρακολουθήσετε την εκτόξευση του Jeff Bezos στο διάστημα

Όλες οι πληροφορίες της αποστολής
19 Ιουλίου 2021 09:33
Πώς και πότε να παρακολουθήσετε την εκτόξευση του Jeff Bezos στο διάστημα

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ετοιμάζεται να πάει στο διάστημα. Μερικές μέρες μετά από τον Richard Branson που του πήρε την πρωτιά μέσα από τα χέρια στη “μάχη των δισεκατομμυριούχων”, ο Jeff Bezos θα εκτοξευτεί την Τρίτη 20 Ιουλίου στις 16:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδος.

Ο ιδρυτής της Blue Origin θα μπει μέσα στην κάψουλα New Shepard – η οποία μετράει ήδη 15 επιτυχημένες μη επανδρωμένες πτήσεις – και θα εκτοξευτεί μέχρι τη γραμμή Karman στα 100 χιλιόμετρα υψόμετρο, όπου θα βιώσει λίγα λεπτά έλλειψης βαρύτητας πριν επιστρέψει η κάψουλα στη Γη.

Μαζί του στην αυτόνομη πτήση θα βρίσκονται και η πιλότος Wally Funk (η γηραιότερη αστροναύτης σε ηλικία 82 ετών) και ο Ολλανδός Oliver Daemen (ο νεαρότερος αστροναύτης σε ηλικία 18 ετών). Την ομάδα ολοκληρώνει ο αδερφός του Jeff Bezos, Mark.

Η εκτόξευση θα γίνει από τις εγκαταστάσεις της Blue Origin στο δυτικό Τέξας και συγκεκριμένα στο Launch Site One το οποίο βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βόρεια από την κοντινότερη πόλη, τη Van Horn. Όλο το event θα μεταδοθεί ζωντανά από το BlueOrigin.com και η μετάδοση θα ξεκινήσει μιάμιση ώρα πριν την εκτόξευση. Παρακάτω, μπορείτε να παρακολουθήσετε την ενημέρωση της αποστολής.