Επιδρομή αστυνομίας σε φάρμα κρυπτονομισμάτων με χιλιάδες PS4 Pro (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Έκλεβε ρεύμα από το δίκτυο
13 Ιουλίου 2021 09:59
Επιδρομή αστυνομίας σε φάρμα κρυπτονομισμάτων με χιλιάδες PS4 Pro (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας της Ουκρανίας (SBU) εκτέλεσε επιτυχώς μία επιδρομή σε μία φάρμα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων η οποία έκλεβε ρεύμα από το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας. Ωστόσο το ξεχωριστό σε αυτήν την υπόθεση, είναι πως οι αστυνομικοί, αντί να βρουν κάρτες γραφικών ή ειδικό mining εξοπλισμό, αντίκρυσαν χιλιάδες PS4 Pro τοποθετημένα κάθετα το ένα δίπλα στο άλλο. Μάλιστα, σύμφωνα με την αναφορά, κατάσχεσαν 5.000 gaming συσκευές, 3.800 από τις οποίες ήταν κονσόλες.

Η αξία του ρεύματος που κλάπηκε ξεπερνά τις €200.000 το μήνα, ενώ το τοπικό δίκτυο λίγο έλλειψε να καταρρεύσει και να αφήσει ολόκληρες γειτονιές στην πόλη Vinnytsia των 400.000 κατοίκων χωρίς ρεύμα. Η αποθήκη βρισκόταν ακριβώς δίπλα από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας διανομής ενέργειας Vinnytsiablenergo, η οποία όμως αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή, ενώ τονίζει πως δε βρέθηκαν στοιχεία ρευματοκλοπής.

Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε για το mining κρυπτονομισμάτων δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ ούτε ανήκει στην εταιρία μας. Δε θα βρούμε δικαιολογίες. Ας καταλάβει η SBU τι συνέβη εδώ.

Για να αποκρύψουν τη ρευματοκλοπή, οι crypto miners χρησιμοποιήσαν “πειραγμένους” μετρητές οι οποίοι δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματική κατανάλωση ρεύματος. Η αστυνομία προσπαθεί τώρα να αναγνωρίσει όλους τους υπόπτους και να διαπιστώσει αν ενεπλάκησαν σε αυτό στελέχη της εταιρίας.