Μαζικός θάνατος για 1 δις θαλάσσια πλάσματα που "έβρασαν" από τον καύσωνα του Καναδά

Ρεκόρ θερμοκρασιών
09 Ιουλίου 2021 13:47
Μαζικός θάνατος για 1 δις θαλάσσια πλάσματα που "έβρασαν" από τον καύσωνα του Καναδά

Ο πρωτοφανής καύσωνας που πλήττει τον Καναδά, έχει ήδη αφήσει εκατοντάδες νεκρούς, αλλά οι άνθρωποι δεν είναι οι μόνοι που πλήττονται από την ακραία ζέστη. Ο Chris Harley του British Columbia University, ειδοποιήθηκε για μία έντονη δυσοσμία η οποία προερχόταν από την παραλία Kitsilano του Vancouver. Όταν έφτασε εκεί έμεινε έκπληκτος, καθώς είδε μία όχθη γεμάτη με νεκρά μύδια, αστερίες και πολλά ακόμα θαλάσσια πλάσματα.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hama Hama Company (@hamahamaoysters)

Οι θερμοκρασία στην περιοχή έφτασε τους 49.6 βαθμούς Κελσίου στις 29 Ιουνίου. Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα πότε πέθαναν, αλλά ο Harley τόνισε στο CBC πως τα περισσότερα από αυτά τα πλάσματα αντέχουν έως τους 40 βαθμούς για περιορισμένη διάρκεια. Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την ασυνήθιστα χαμηλή άμπωτη δημιούργησαν ένα αποπνικτικό κλίμα. Εκτιμά πως σε όλη την ακτογραμμή πάνω από 1 δισεκατομμύριο θαλάσσια πλάσματα είναι νεκρά.

Ο ξαφνικός θάνατος τόσων πλασμάτων αναμένεται να επηρεάσει την ποιότητα του νερού στην περιοχή, καθώς τα περισσότερα φιλτράρουν τους ρυπογόνους παράγοντες από το νερό.