Η Tesla ανακαλεί 300.000 οχήματα...χωρίς να κουνηθούν από τη θέση τους  

Βρισκόμαστε πλέον σε αυτήν την εποχή

Η Tesla ανακαλεί 300.000 οχήματα...χωρίς να κουνηθούν από τη θέση τους

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Tesla θα αναγκαστεί να ανακαλέσει 300.000 Model 3 και Model Y στην Κίνα, μετά την απόφαση της Διοίκησης Ρύθμισης Αγοράς της χώρας. Η ανάκληση είναι το αποτέλεσμα μίας έρευνας των αρχών η οποία διαπίστωσε πως το Autopilot χαρακτηριστικό ενεργοποιείται υπερβολικά εύκολα κατά τη διάρκεια της οδήγησης, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα. Η ανάκληση περιλαμβάνει 211.256 Model 3 που παράχθηκαν στην Κίνα μεταξύ 19 Δεκεμβρίου 2019 και 7 Ιουνίου 2021, καθώς και 35.665 εισαγόμενα Model 3s που κατασκευάστηκαν το 2019. Σε αυτά προστίθενται και 38.599 Model Y τα οποία επίσης κατασκευάστηκαν στην Κίνα από τις αρχές της χρονιάς μέχρι της 7 Ιουνίου. Πρακτικά η ανάκληση αφορά σχεδόν όλα τα οχήματα που πούλησε στην Κίνα από το 2019.

Σε αντίθεση όμως με τις ανακλήσεις που έχουμε συνηθίσει, όπου οι κάτοχοι των οχημάτων πρέπει να πάνε στο service της αντιπροσωπείας για να διορθωθεί το πρόβλημα, οι κάτοχοι των 300.000 Tesla δε θα χρειαστεί να τα κουνήσουν ούτε μέτρο. Εφόσον το πρόβλημα αφορά το σύστημα υποβοηθούμενης οδήγησης, πρόκειται για πρόβλημα software, το οποίο μπορεί να διορθωθεί πολύ απλά με ένα software update για να αναβαθμιστεί το Autopilot του αυτοκινήτου. Η αναβάθμιση φυσικά θα είναι δωρεάν.

Απολογούμαστε για την ταλαιπωρία που προκαλείται στους κατόχους των οχημάτων από αυτήν την ανάκληση. Η Tesla θα συνεχίσει να βελτιώνει την ασφάλεια σύμφωνα με τις εθνικές απαιτήσεις. – Ανακοίνωση Tesla 

Ροη ειδησεων