Η Κίνα διέταξε τις τράπεζες να σταματήσουν να υποστηρίζουν να κρυπτονομίσματα

Συνεχίζει το διωγμό τους
22 Ιουνίου 2021 10:20
Η Κίνα διέταξε τις τράπεζες να σταματήσουν να υποστηρίζουν να κρυπτονομίσματα

Η Κίνα διευρύνει την τακτική απαγόρευσης των κρυπτονομισμάτων στη χώρα, διατάσσοντας τις τράπεζες της χώρας και τις πλατφόρμες πληρωμών να σταματήσουν να υποστηρίζουν όλες τις συναλλαγές των ψηφιακών νομισμάτων. Μετά την ανακοίνωση, το Bitcoin σημείωσε πτώση 10% πριν σταθεροποιηθεί και πάλι. Να θυμίσουμε πως η τιμή του Bitcoin έχει πέσει περίπου 50% από το ρεκόρ των $63.000 που είχε σημειώσει τον Απρίλιο.

Χτες Δευτέρα, η κεντρική τράπεζα της Κίνας συγκέντρωσε σε μία συνάντηση όλες τις τράπεζες και τις εταιρίες πληρωμών της χώρας καλώντας τες να πάρουν σκληρότερα μέτρα στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων. Οι τράπεζες διατάχθηκαν να μην παρέχουν υπηρεσίες και προϊόντα για συναλλαγές με κρυπτονομίσματα. Η πλατφόρμα πληρωμών Alipay είπε πως θα δημιουργήσει ένα σύστημα παρακολούθησης συναλλαγών για να εντοπίσει παράνομες δραστηριότητες.

Η Κίνα πέρυσι αποτελούσε το 65% της παραγωγής Bitcoin στον κόσμο, αλλά τον προηγούμενο μήνα η κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει το mining αλλά και τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων στο πλαίσιο μίας εκστρατείας για να περιορίσει τα οικονομικά ρίσκα. Την Παρασκευή έδωσε εντολή διακοπής όλων των Bitcoin mining εργασιών στην επαρχία Sichouan όντας η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγή Bitcoin στον κόσμο σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Cambridge.