Εταιρίες ηλεκτρισμού αύξησαν απομακρυσμένα τη θερμοκρασία στα σπίτια Τεξανών

Ξύπνησαν ιδρωμένοι
21 Ιουνίου 2021 10:22
Εταιρίες ηλεκτρισμού αύξησαν απομακρυσμένα τη θερμοκρασία στα σπίτια Τεξανών

Οι smart home συσκευές κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη, αφού σας επιτρέπουν να τις ελέγχετε απομακρυσμένα. Στο Τέξας όμως, το να έχει κάποιος ένα smart θερμοστάτη φαίνεται πως σημαίνει ότι η εταιρία ηλεκτρισμού μπορεί να τον ελέγξει και να αλλάξει τη θερμοκρασία του χωρίς να το γνωρίζουν οι χρήστες.

Το σενάριο ακούγεται οργουελικό, αυτό ακριβώς έγινε όμως σύμφωνα με πολλές αναφορές χρηστών, οι οποίοι ξύπνησαν μέσα στη νύχτα ιδρωμένοι, επειδή η εταιρία ηλεκτρισμού αύξησε τη θερμοκρασία στο θερμοστάτη τους χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν ή να έχουν ενημερωθεί για αυτό.

Η όλη υπόθεση όμως φαίνεται να είναι μία περίπτωση στην οποία κανείς δε διάβασε τα λεπτά γράμματα των συμβολαίων, με αποτέλεσμα αυτή η ενέργεια παρόλο που φαίνεται ως μία παραβίαση των δικαιωμάτων των χρηστών, είναι ουσιαστικά νομότυπη. Η ενέργεια είναι μέρος ενός προγράμματος το οποίο έχει σκοπό να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας σε περιόδους αυξημένης ζήτησης. Στο Τέξας, αυτοί που διαθέτουν smart θερμοστάτες μπορούν να συμμετέχουν σε προγράμματα εκπτώσεων και κληρώσεων δώρων, αλλά επιλέγοντάς τα, ταυτόχρονα συμφωνούν πως η εταιρία ηλεκτρισμού μπορούν να διαχειριστεί το θερμοστάτη τους σε περιόδους αυξημένης κατανάλωσης.