iOS bug απενεργοποιεί μόνιμα το WiFi του iPhone

Υπάρχει λύση
21 Ιουνίου 2021 09:25
iOS bug απενεργοποιεί μόνιμα το WiFi του iPhone

Όταν ψάχνετε ένα WiFi για να συνδεθείτε, συνήθως εμφανίζονται στη λίστα αρκετά κοντινά δίκτυα. Πολλές από τις ονομασίες των δικτύων είναι συνηθισμένες και μερικές φορές συναντάτε και κάποιες που είναι περίεργες ή αστείες. Ωστόσο αν δείτε το WiFi δίκτυο “%p%s%s%s%s%n” μην επιχειρήσετε να συνδεθείτε σε αυτό.

Όπως αποκαλύπτει ο ερευνητής Carl Schou, υπάρχει ένα ασυνήθιστο bug στο iOS το οποίο φαίνεται πως δεν μπορεί να διαχειριστεί τη συγκεκριμένη WiFi ονομασία. Αν τελικά συνδεθείτε σε αυτό το δίκτυο, το WiFi του iPhone σας θα απενεργοποιηθεί μόνιμα και δε θα μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ξανά. Όπως θα δείτε και στο video, στην προσπάθειά του να ενεργοποιήσει το WiFi, το slider δεν ανταποκρίνεται. Ο Schou ισχυρίζεται μάλιστα πως η επανεκίννηση του τηλεφώνου ή η αλλαγή του SSID δε βοηθάει την κατάσταση.

Υπάρχει όμως τρόπος να διορθωθεί αυτό και η λύση είναι επαναφέροντας τις ρυθμίσεις δικτύων του iPhone, μία σαφώς ευκολότερη και πιο πρακτική διαδικασία από το να κάνετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων σε όλο το τηλέφωνο. Επιλέξτε λοιπόν, Settings>General> Reset> Reset Network Settings.

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο γιατί συμβαίνει αυτό, οι περισσότεροι όμως υποθέτουν πως είναι εξαιτίας του χαρακτήρα “%”, ο οποίος σε μερικές προγραμματιστικές γλώσσες χρησιμοποιείται ως ένδειξη τοποθεσίας και μεθόδου μετάφρασης μερικών δεδομένων. Όλως περιέργως το Android δε φαίνεται να επηρεάζεται από αυτό και ενώ δεν είναι κάποιο σοβαρό πρόβλημα που δε λύνεται στα iPhone, η Apple μάλλον θα το διορθώσει σύντομα με ένα fix.