Το Huawei Watch 3 είναι επίσημο, με HarmonyOS και 3 μέρες μπαταρία

Πλήρως λειτουργικές εφαρμογές
03 Ιουνίου 2021 09:55
Το Huawei Watch 3 είναι επίσημο, με HarmonyOS και 3 μέρες μπαταρία

Η νέα γενιά smartwatch της Huawei ονομάζεται Watch 3 και είναι αρκετά διαφορετική από τις προηγούμενες. Η ειδοποιός διαφορά είναι το λειτουργικό. Αυτή τη φορά έχουμε το νέο HarmonyOS 2, το οποίο φυσικά δε λειτουργεί μόνο σε smartphones αλλά σε διάφορες Internet of Things συσκευές. Η χρήση του HarmonyOS σημαίνει πως οι χρήστες που διαθέτουν και άλλες HarmonyOS συσκευές μπορούν να έχουν μία απροβλημάτιστη ενσωμάτωση και πλούσια χαρακτηριστικά. Όλα τα downloads των εφαρμογών γίνονται μέσω του AppGallery.

Η λειτουργικότητα ρέει απευθείας από το smartphone στον καρπό σας, κάνοντας όλες τις πληροφορίες διαθέσιμες με μία ματιά. Στο δρόμο προς το σπίτι από το αεροδρόμιο, αν χρησιμοποιείτε δημόσια συγκοινωνία, τόσο το τηλέφωνο όσο και το ρολόι θα σας υπενθυμίζουν πότε πλησιάζετε στον τελικό προορισμό σας. Δε χρειάζεται να ανησυχείτε αν θα χάσετε τη στάση σας ξανά.

Το Huawei Watch 3 έρχεται με περιστρεφόμενη κορώνα στο πάνω δεξιά μέρος του ρολογιού. Το σώμα είναι ατσάλινο και η πίσω πλευρά κεραμική. Η οθόνη είναι AMOLED, 1.43 ιντσών και φτάνει σε φωτεινότητα τα 1.000 nits. Αντέχει πίεση νερού έως και 5ATM και προσφέρεται με λουράκια σιλικόνης, δέρματος και μεταλλικά.

Πέρα από τους κλασσικούς αισθητήρες όπως μέτρηση οξυγόνου στο αίμα (SpO2), διαθέτει και μέτρηση θερμοκρασίας δέρματος. Διαθέτει eSIM και μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα μέσω 4G δικτύων. Υπάρχει και ανίχνευση πτώσης και μέσω του 4G μπορεί να καλέσει σε βοήθεια. Υποστηρίζονται μέχρι και βιντεοκλήσεις, αν και χωρίς κάμερα θα είναι κάπως μονόπλευρες. Διαθέτει επίσης 2GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου.

Η χρήση κανονικού λειτουργικού με εφαρμογές έχει τον αντίκτυπό του στην μπαταρία, η οποία δεν έχει πλέον διάρκεια 2 εβδομάδων όπως είχαμε συνηθίσει με τα Huawei Watch και Watch 2. Στο Huawei Watch 3 η μπαταρία διαρκεί 3 μέρες με το 4G ενεργοποιημένο. Σημειώστε όμως πως υπάρχει η επιλογή του Ultra-Long Lasting Mode, η οποία πρακτικά κρατά μόνο τις σημαντικές λειτουργίες ενεργές – πάνω κάτω ό,τι έχει το Watch 2 – και έτσι μπορεί να φτάσει τις 14 μέρες. Η φόρτιση γίνεται ασύρματα.

Υπάρχει και το Huawei Watch 3 Pro, το οποίο διαθέτει σώμα τιτανίου και γυαλί από ζαφείρι, ενώ και η διάρκεια μπαταρίας φτάνει τις 5 μέρες με το 4G ενεργοποιημένο και τις 21 μέρες με το Ultra-Long Lasting Mode.

Το Huawei Watch 3 ξεκινάει σήμερα τις προπαραγγελίες στην Κίνα έναντι €335 και το Watch 3 Pro φτάνει τα €425. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στις 11 Ιουνίου.