Η Google χτίζει μία ολόκληρη πόλη

Εγκρίθηκε το Downtown West project
27 Μαΐου 2021 09:39
Η Google χτίζει μία ολόκληρη πόλη

Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια διαπραγματεύσεων, οι αξιωματούχοι της πόλης του San Jose στις ΗΠΑ ψήφισαν χτες για την έγκριση του σχεδίου της Google για τη δημιουργία των νέων γραφείων της. Πρακτικά, πρόκειται για τη δημιουργία μίας νέας πόλης έκτασης 800 στρεμμάτων στην οποία θα απασχολούνται πάνω από 20.000 υπάλληλοι. Πέρα από τα γραφεία, η Google θα χτίσει 4.000 σπίτια, 300 δωμάτια ξενοδοχείων, 10 πάρκα και άλλα κτίρια που θα φιλοξενούν μαγαζιά, δραστηριότητες και υπηρεσίες.

Το Downtown West project όπως ονομάζεται, θα ενσωματωθεί στην πόλη του San Jose και θα είναι μερικώς ανοιχτό στο κοινό. Για να εξασφαλίσει την έγκριση του project, η Google συμφώνησε να πληρώσει $150 εκατομμύρια στο δήμο τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις σε προγράμματα εκπαίδευσης εργασίας και βοήθεια προς τους άστεγους με προσιτά σπίτια. Η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές της επόμενης χρονιάς και αναμένεται να διαρκέσει 10 έως 30 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Οι συνολικές επενδύσεις στην πόλη αναμένεται να ξεπεράσουν το $1 δισεκατομμύριο.

Πρόκειται για ένα έργο κοινωνικής υποδομής, όχι απλά ένα για σχέδιο ανέγερσης γραφείων. Βλέπουμε μακροπρόθεσμα, δεν είμαστε ένας εργολάβος που έρχεται για πέντε χρόνια. – Alexa Arena, υπεύθυνη ανάπτυξης Downtown West

Tags: