Charlie Bit My Finger: Το διάσημο video θα αφαιρεθεί από το YouTube

Πωλήθηκε ως NFT
26 Μαΐου 2021 10:26
Charlie Bit My Finger: Το διάσημο video θα αφαιρεθεί από το YouTube

Τις πρώτες μέρες του YouTube, ένα από τα πρώτα αυθεντικά viral videos που ήταν άμεσα αναγνωρίσιμο σε όλο τον κόσμο, ήταν το αξιολάτρευτο “Charlie bit my finger”, στο οποίο ένα νήπιο βάζει το δάχτυλό του στο στόμα ενός μωρού, με αποτέλεσμα αυτό να το δαγκώσει, οδηγώντας σε μία αξιαγάπητη αντίδραση και από τα δύο παιδιά, που έκανε τους πάντες να χαμογελάσουν. Το βίντεο τότε φυσικά είχε ανέβει για να το δουν οι νονοί των παιδιών, γρήγορα όμως αποτέλεσε ένα κομμάτι της ιστορίας του YouTube, αφού έχει συγκεντρώσει πάνω από 883 εκατομμύρια views. Αρκετοί μάλιστα το έχουν χαρακτηρίσει ως το πρώτο viral video στην ιστορία του YouTube.

Αυτό το video φαίνεται λοιπόν πως θα αφαιρεθεί από το YouTube για πάντα, καθώς οι κάτοχοί του το πούλησαν ως NFT, έναντι $760.999. Έτσι, ο νέος ιδιοκτήτης 3fmusic, έχει τον αποκλειστικό έλεγχο αυτού του video και αποφάσισε να το κατεβάσει από το YouTube. Η δημοπρασία ξεκίνησε από τα $1.000 και είχε 11 συμμετέχοντες.

Ο ιδιοκτήτης έχει επίσης το δικαίωμα να δημιουργήσει το δικό του video-παρωδία με τους αυθεντικούς αστέρες του, Harry και Charlie, οι οποίοι είναι τώρα 17 και 14 ετών αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πωλήσεις NFTs έχουν εκτοξευθεί, με πάνω από $2 δισεκατομμύρια σε συναλλαγές μέσα στο πρώτο μόλις τρίμηνο του 2021, μία αύξηση 2.100% από το προηγούμενο τρίμηνο. Να θυμίσουμε πως πρόσφατα το “Disaster Girl Meme” αγοράστηκε ως NFT επίσης από το μυστηριώδη 3fmusic, έναντι $450.000.

Tags: