Google και Samsung ενώνουν τις δυνάμεις τους

Για να φέρουν την επανάσταση στα wearables
19 Μαΐου 2021 10:13
Google και Samsung ενώνουν τις δυνάμεις τους

Σε ένα ακόμα βήμα σύσφιξης των σχέσεων της Google με τη Samsung, οι δύο εταιρίες ανακοίνωσαν μία νέα συνεργασία στα πλαίσια του Google I/O 2021. Επιβεβαιώνοντας τις μέχρι τώρα φήμες, η Samsung θα παρατήσει το Tizen στα μελλοντικά της smartwatches, για χάρη του Wear OS. Ωστόσο δεν πρόκειται για μονόπλευρη υποχώρηση, αφού ο σκοπός είναι η συνεργασία των δύο εταιριών να φέρει την επανάσταση στα wearables, συνδυάζοντας το οικοσύστημα των εφαρμογών της Google με τη μεγάλη διάρκεια μπαταρίας που προσφέρει η Samsung. Η πλατφόρμα που θα προκύψει θα ονομάζεται απλά “Wear”, αν και ίσως αυτό να μην είναι η τελική ονομασία.

Τα οφέλη πέρα από βελτιώσεις στη διάρκεια της μπαταρίας θα συμπεριλάβουν 30% ταχύτερους χρόνους φόρτωσης εφαρμογών και πιο ομαλά animations. Θετική η εξέλιξη και για τους developers, καθώς θα χρειάζεται να δημιουργούν εφαρμογές μόνο για ένα smartwatch λειτουργικό στην Android πλατφόρμα. Η Google υπόσχεται επίσης τη μεγαλύτερη συλλογή εφαρμογών και watch faces που έχουμε δει μέχρι τώρα.

Για όσους έχουν ήδη κάποιο Galaxy smartwatch, η Samsung θα τηρήσει την υπόσχεσή της για τρία χρόνια αναβαθμίσεων, ενώ θα επιτρέψει την εξαγωγή των δεδομένων τους για μεταφορά σε κάποια μελλοντική συσκευή.