Το Air Tag της Apple ως αντικλεπτική συσκευή ποδηλάτου (ΒΙΝΤΕΟ)

Πείραμα δείχνει πως μπορείτε να βρείτε το κλεμμένο ποδήλατό σας
18 Μαΐου 2021 11:17
Το Air Tag της Apple ως αντικλεπτική συσκευή ποδηλάτου (ΒΙΝΤΕΟ)

Το AirTag της Apple έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθά να βρίσκετε πράγματα που έχετε χάσει, όπως τα κλειδιά σας. Ωστόσο υπό προϋποθέσεις μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε και πράγματα που σας έχουν κλέψει, όπως το ποδήλατό σας. Ένα κατάστημα ποδηλάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε να δοκιμάσει πόσο αποτελεσματικό είναι το AirTag σε τέτοιες περιπτώσεις και σκηνοθέτησε μία εικονική ληστεία ποδηλάτου.

Πρώτα, κόλλησαν το AirTag κάτω από τη σέλα του ποδηλάτου και έπειτα ένας φίλος που υποδυόταν τον κλέφτη, το πήρε κατευθυνόμενος προς άγνωστη τοποθεσία. Να θυμίσουμε πως το AirTag δουλεύει δίνοντας το στίγμα της συσκευής όποτε κάποια Apple συσκευή βρίσκεται σε απόσταση μερικών μέτρων από αυτό και δεν το ανιχνεύει συνεχώς όπως κάνει μία GPS συσκευή. Με το τεράστιο αυτό δίκτυο Apple συσκευών, ο χρήστης μπορεί να εντοπίσει το αντικείμενο μέσω της εφαρμογής Find My της Apple.

Το AirTag λειτούργησε αποτελεσματικά ακόμα και σε μία πόλη με πληθυσμό 70.000 κατοίκων. Μετά από 10 λεπτά, ένας φυσιολογικός χρόνος για να καταλάβει κάποιος ότι του έκλεψαν το ποδήλατο, ο κάτοχος του ποδηλάτου δήλωσε στην εφαρμογή πως έχασε το Air Tag του. Η πρώτη πληροφορία ήρθε 8 λεπτά αργότερα και μία δεύτερη 20 λεπτά αργότερα, καθοδηγώντας τον προς την κατεύθυνση που βρίσκεται το ποδήλατο το οποίο φαίνεται ακόμα πως κινείται. Το τρίτο σημάδι ήρθε 26 λεπτά μετά και ένα τέταρτο 33 λεπτά μετά αποκαλύπτοντας πως το ποδήλατο βρίσκεται σε μία συγκεκριμένη γειτονιά. Λίγο αργότερα, ο ιδιοκτήτης βρήκε με το αυτοκίνητό του τον “φιλικό” κλέφτη στο δρόμο, πρακτικά μόλις μισή ώρα αφού είχε “κλαπεί”.

Η Apple βέβαια δε διαφημίζει τα AirTag ως αντικλεπτική συσκευή, η συγκεκριμένη επίδειξη όμως δείχνει πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό, επιτρέποντάς σας τουλάχιστον να μπορείτε να προσφέρετε κάποιες επιπλέον πληροφορίες στην αστυνομία.