Το Apple Music φέρνει υψηλής ποιότητας ήχο για όλους, χωρίς έξτρα χρέωση

Δεν υποστηρίζονται όμως τα ακουστικά της
18 Μαΐου 2021 09:52
Το Apple Music φέρνει υψηλής ποιότητας ήχο για όλους, χωρίς έξτρα χρέωση

Η Apple είχε υποσχεθεί πως “θα αλλάξει τη μουσική για πάντα” και τώρα μαθαίνουμε τι σημαίνει αυτό, αφού ανακοίνωσε πως το Apple Music θα υποστηρίζει Lossless Audio σε όλο τον κατάλογό του, καθώς και Spatial Audio με Dolby Atmos. Η “επόμενη γενιά της μουσικής” όπως τη χαρακτηρίζει η Apple, θα έρθει στους συνδρομητές του Apple Music τον Ιούνιο του 2021, χωρίς κανένα επιπλέον κόστος.

Το Lossless επίπεδο του Apple Music θα ξεκινά με CD ποιότητα (16bit στα 44.1kHz) και θα φτάνει τα 24bit στα 48kHz και θα παίζει στις Apple συσκευές. Για τους πραγματικούς audiophiles, το Apple Music θα προσφέρει επίσης Hi-Resolution Lossless έως τα 24bit στα 192kHz.

Φυσικά για να απολαύσει κανείς τη διαφορά στον ήχο, χρειάζεται και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Δυστυχώς, κανένα από τα ακουστικά της Apple (AirPods, AirPods Pro, AirPods Max) δεν υποστηρίζουν το Lossless Audio, αλλά μπορούν να αποδώσουν το Spatial Audio χαρακτηριστικό. Ακόμα και τα high-end AirPods Max υποστηρίζουν μόνο το AAC codec και όχι το ALAC codec που η Apple χρησιμοποιεί για το lossless audio. Για να μπορέσετε να απολαύσετε το Hi-Resolution Lossless θα χρειαστείτε ένα εξωτερικό USB DAC για να καταλάβετε τη διαφορά.