Επίσημα τα Windows Phone 8.1

Έρχονται σε όλες τις Windows Phone 8 συσκευές μέσα στους επόμενους μήνες
02 Απριλίου 2014 20:09
Επίσημα τα Windows Phone 8.1

Το Build 2014 τα είχε όλα. Ανακοινώσεις για το Xbox One, το Office, τα Windows και φυσικά τα Windows Phone 8.1, τα οποία ανακοινώθηκαν επίσημα και αναμένονται σε όλες τις Windows Phone 8 συσκευές μέσα στους επόμενους μήνες, δηλαδή το καλοκαίρι. Πράγματι τα νέα χαρακτηριστικά που προσφέρει το Windows Phone 8.1 είναι πάρα πολλά και έτσι θα σας τα μεταφέρουμε περιεκτικά και «to the point”.

 

  • Ανανεωμένη Start Screen: Τα Live Tiles γίνονται ακόμη πιο ζωντανά αφού πλέον έχετε την επιλογή να βάλετε την δική σας εικόνα ως tile background, το οποίο μάλιστα έχει ένα 3D parallax εφέ όπως αυτό του iOS 7, αντί για τα μονότονα χρώματα που υπήρχαν μέχρι πρότινος.
  • Lockscreen themes
  • Cortana: η virtual assistant της Microsoft είναι πραγματικότητα και έρχεται να κοντράρει στα ίσια της Siri της Apple. Μαθαίνει τις συνήθειες σας, γίνεται «ψηφιακή γραμματέας», σας συστήνει τοποθεσίες, ενημερώνει για τον καιρό, τα mail σας, στέλνει tweets ή ποστάρει στο Facebook αντι για εσάς,  βρίσκει τα πάντα χάρη στην ικανότητα της να «απορροφά το Internet” και να καταλαβαίνει τη φωνή σας, όπως θα δείτε στο παρακάτω hands-on video.
  •  Action Center: Ή αλλιώς το notification center των Windows Phone και ένα από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά του update.
  • Word Flow keyboard: Η επόμενη έκδοση του virtual keyboard των WP έρχεται με μια swipe δυνατότητα, ακριβώς όπως η δημοφιλής εφαρμογή Swype.
  • Ενσωμάτωση Skype: To Skype γίνεται ένα με το λειτουργικό και αντικαθιστά τον παραδοσιακό dialer των WP και συνεργάζεται ταυτόχρονα με τη Cortana.
  • Ξεχωριστά volume controls για media, ήχο κλήσεις και notifications.
  • Storage Sense: Τέρμα στο περιορισμό «τα apps εγκαθίστανται μόνο στην εσωτερική μνήμη», πλέον τα apps και τα games μπορούν να γίνουν install και στη SD card και να διαχειριστείτε το περιεχόμενο της.
  • Ανανεωμένο Camera app που μοιάζει με αυτό του Nokia Camera και προσφέρει διάφορα tweaks στην διαχείριση των ρυθμίσεων και άπειρο burst mode.
  • Internet Explorer 11: Πέραν των tweaks στο UI, προστέθηκε το InPrivate browsing, το reader mode και η δυνατότητα συγχρονισμού των tabs από άλλες συσκευές με IE.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε hands-on videos για όλα τα κύρια χαρακτηριστικά του update, όπως τα μετέφερε το WPCentral.com. Τέλος, όσοι συμμετέχουν στο Windows Phone for Developers Preview πρόγραμμα, θα λάβουν το update μέσα στις επόμενες μέρες, πιθανότατα στις 10 Απριλίου. 

 

Tags: