Έτοιμη η νέα "social media πλατφόρμα" του Donald Trump

“Ένα μέρος για να μιλάτε ελεύθερα και με ασφάλεια”
05 Μαΐου 2021 09:07
Έτοιμη η νέα "social media πλατφόρμα" του Donald Trump

Η απάντηση του Donald Trump στο ban των μεγάλων social media πλατφορμών μετά τα γεγονότα του Καπιτωλίου, ήταν η ανακοίνωση της δικής του κοινωνικής πλατφόρμας το Μάρτιο και τώρα ήρθε η ώρα να παρουσιάσει τη δική του λύση. Αν περιμένατε ένα ακόμα social media με την παραδοσιακή έννοια μάλλον θα απογοητευτείτε, αφού η πλατφόρμα αυτή είναι απλώς ένα website

Το website ονομάζεται “From the desk of Donald J. Trump” και θα λειτουργεί ως πλατφόρμα δημοσίευσης των δηλώσεων και των δελτίων Τύπου του πρώην Προέδρου. Επιπλέον οι χρήστες θα μπορούν να αναρτούν σχόλια και να τα μοιράζονται στο Twitter και στο Facebook, ενώ στο site αναφέρεται με μεγάλα γράμματα η έκφραση “ένα μέρος για να μιλάτε ελεύθερα και με ασφάλεια”.

Να θυμίσουμε πως το Facebook θα αποφασίσει σύντομα αν θα επαναφέρει το λογαριασμό του Donald Trump. Το YouTube θα επαναφέρει το λογαριασμό του όταν “η απειλή της βίας μειωθεί”. Το Twitter – στο οποίο ο Trump είχε μεγάλη παρουσία με 88 εκατομμύρια ακολούθους – έχει κάνει μόνιμο ban στο λογαριασμό του. Εκπρόσωπος του Twitter δήλωσε πως ο διαμοιρασμός περιεχομένου από το site του επιτρέπεται, αρκεί να μην παραβιάζει τους κανονισμούς του Twitter.