Το Ethereum ξεπέρασε τα $3.000 σημειώνοντας νέο ρεκόρ

Τετραπλασιάστηκε η αξία του μέσα στο 2021
03 Μαΐου 2021 09:49
Το Ethereum ξεπέρασε τα $3.000 σημειώνοντας νέο ρεκόρ

Το Ethereum μόλις ξεπέρασε τα $3.000 σημειώνοντας νέο ρεκόρ σε ένα ξέφρενο ράλι, ακόμα πιο εντυπωσιακό και από το μεγαλύτερο Bitcoin, καθώς οι επενδυτές θεωρούν πως το Ethereum θα παίξει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο στο μελλοντικό αποκεντρωμένο οικονομικό σύστημα. Το Ethereum έχει αυξηθεί κατά 300% από την αρχή του 2021, ξεπερνώντας κατά 95% την ποσοστιαία αύξηση του πιο δημοφιλούς Bitcoin.

Αρχικά, στο ράλι πρωταγωνιστούσε το Bitcoin καθώς πολλοί θεσμικοί επενδυτές μπήκαν στο χώρο και ήταν η πρώτη τους φυσική επιλογή. Αλλά καθώς το ράλι ωρίμασε τους τελευταίους έξι μήνες, έχουμε DeFi (decentralized finance – συναλλαγές εκτός του παραδοσιακού τραπεζικού συστήματος) και αρκετό από το DeFi έχει βασιστεί πάνω στο Ethereum. - James Quinn, Q9 Capital

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου με πάνω από $1 τρισεκατομμύριο αξία κεφαλαιοποίησης, το Bitcoin, ξεπέρασε ξανά το όριο των $50.000 την προηγούμενη εβδομάδα και μένει σταθερό κοντά στα $58.000.

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με το Bloomberg, η European Investment Bank σχεδιάζει την έκδοση ψηφιακών ομολόγων με Ethereum blockchain.