Σε χαμηλό διμήνου το Bitcoin μετά από κύμα πωλήσεων

Παγκόσμιο το φαινόμενο και σε άλλες αγορές
19 Αυγούστου 2023 10:53
Σε χαμηλό διμήνου το Bitcoin μετά από κύμα πωλήσεων

Το Bitcoin σημείωσε χαμηλό διμήνου την Παρασκευή στα $26.172, ξεπερνώντας την πτώση της 16ης Ιουνίου. Η μεγαλύτερη πτώση του ήταν την Πέμπτη με 7.2%, η οποία ήταν η μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση από το Νοέμβριο του 2022.

Οι παγκόσμιες αγορές πλήττονται από ένα κύμα πωλήσεων σε μία προσπάθεια των επενδυτών να αποφύγουν τα ρίσκα. Οι ασιατικές αγορές διανύουν την τρίτη εβδομάδα απωλειών, εν μέσω ανησυχιών για την οικονομία της Κίνας και φόβους πως τα επιτόκια των ΗΠΑ θα παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, το Ether, έμεινε σταθερό στα $1.685, έχοντας και αυτό σημειώσει απότομη πτώση την Πέμπτη.

Ορισμένοι επενδυτές απέδωσαν την πτώση του Bitcoin στο γεγονός πως η SpaceX πούλησε τα Bitcoins που είχε στην κατοχή της. Στο παρελθόν έχει αποδειχθεί πως ο Elon Musk ασκεί επιρροή στους crypto enthusiasts και η αξία του Bitcoin μεταβάλλεται ανάλογα με τα tweets του.

Το Bitcoin τους τελευταίους μήνες παραμένει σταθερό κοντά στα $30.000, έχοντας επανέλθει από την απότομη πτώση του 2022, όταν κατέρρευσαν διάφορες εταιρίες crypto, αφήνοντας τους επενδυτές με τεράστιες απώλειες.

Οι crypto αγορές πήραν μία ώθηση τον Ιούνιο, όταν ο κολοσσός BlackRock ανακοίνωσε το ενδιαφέρον του για το Bitcoin.