Το Instagram δημιουργεί Creator Shops για να βγάζουν λεφτά οι influencers

Και φέρνει πιο κοντά brands και creators
29 Απριλίου 2021 10:40
Το Instagram δημιουργεί Creator Shops για να βγάζουν λεφτά οι influencers

Ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, ανακοίνωσε τη δημιουργία νέων χαρακτηριστικών στο Instagram, τα οποία έχουν σκοπό να βοηθήσουν τους influencers και δημιουργούς περιεχομένου, να παράγουν ακόμα περισσότερα χρήματα για το περιεχόμενό τους. Σε αυτά τα εργαλεία περιλαμβάνεται ένα marketplace το οποίο θα βοηθά τα brands να βρίσκουν influencers των οποίων το περιεχόμενο και το κοινό αντιστοιχούν στους στόχους της εταιρίας.

Η πληρωμή influencers από εταιρίες είναι ήδη διαδεδομένη για sponsored περιεχόμενο, αλλά ο στόχος του marketplace θα είναι να προσφέρει στο Instagram ένα μεγαλύτερο ρόλο στην εύρεση δημιουργών περιεχομένου από brands.

Ο Zuckerberg ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία των Creator Shops, τα οποία θα επιτρέψουν στους influencers να πωλούν προϊόντα στο Instagram απευθείας από τα προφίλ τους. Ορισμένοι μεγάλοι influencers, όπως η Kim Kardashian, διαθέτουν ήδη Shops στα Instagram προφίλ τους, τα Creator Shops όμως έρχονται για να φέρουν αυτή τη δυνατότητα σε όλους.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό την τελευταία χρονιά. Πολλά φυσικά καταστήματα έπρεπε να κλείσουν λόγω των lockdowns, αλλά τα online παρέμειναν ανοιχτά. Αυτό μπορεί να γίνει πιο προσωπική και εύκολη εμπειρία.

Τέλος, ο Zuckerberg ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός affiliate marketplace, από το οποίο οι influencers θα μπορούν να παίρνουν ένα μερίδιο των πωλήσεων για τα προϊόντα τα οποία διαφημίζουν στο περιεχόμενό τους.

Το Facebook δεν αποκάλυψε πότε θα γίνουν διαθέσιμα τα νέα αυτά χαρακτηριστικά.