Το νέο iPad Pro εκτοξεύεται με M1 chip και mini-LED οθόνη (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγαλώνει την απόσταση από τον ανταγωνισμό
20 Απριλίου 2021 20:52
Το νέο iPad Pro εκτοξεύεται με M1 chip και mini-LED οθόνη (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Το M1 chip έφτασε επιτέλους και στα iPad Pro. Η νέα γενιά που παρουσίασε η Apple δίνει άλλη πνοή στα iPads φέρνοντας το πανίσχυρο M1 chip στο iPadOS. Το νέο iPad Pro 2021 έχει 50% αύξηση επιδόσεων σε σχέση με την προηγούμενη γενιά και 75 φορές μεγαλύτερη αύξηση από το πρώτο iPad. Στον τομέα των γραφικών έχουμε 40% ταχύτερα γραφικά από την προηγούμενη γενιά και 1500 φορές σε σχέση με το πρώτο iPad.

Το M1 χαρίζει μπαταρία που διαρκεί όλη ημέρα προσφέροντας επιδόσεις που δεν έχουμε ξαναδεί. Υπάρχει πλέον επιλογή 2TB αποθηκευτικού χώρου ο οποίος είναι 2 φορές πιο γρήγορος από την προηγούμενη γενιά. Η μετάδοση δεδομένων μέσω Thunderbolt γίνεται με 40Gbps, ενώ στην ασύρματη σύνδεση υπάρχει πλέον 5G τεχνολογία.

Στον τομέα των καμερών έχουμε ξανά LiDAR scanner για επαγγελματικές και όχι μόνο εφαρμογές, ενώ υπάρχουν και μικρόφωνα που προσφέρουν “στουντιακό ήχο”. Προσφέρεται smart HDR 3, ενώ υπάρχουν και δυνατότητες καταγραφής σε πολύ χαμηλές συνθήκες φωτισμού. Το νέο iPad Pro διαθέτει μία ολοκαίνουργια selfie κάμερα η οποία είναι πλέον ultra-wide στα 12MP. Με το Center Stage σας κρατά πάντα κεντραρισμένους για μοναδικές βιντεοκλήσεις.

Η νέα Liquid Retina XDR οθόνη του iPad παραδίδει έως και 5.6 εκατομμύρια pixels και διαθέτει 1000 nits full screen φωτεινότητα και 1600nits peak φωτεινότητας. Τα 10.000 mini-LEDs που διαθέτει προσαρμόζουν τη φωτεινότητα σε 2.500 ζώνες προσφέροντας αντίθεση 1.000.000:1 κρατώντας ταυτόχρονα το iPad ελαφρύ και με μπαταρία που διαρκεί όλη μέρα. Να σημειώσουμε πως η νέα mini-LED οθόνη αφορά μόνο το μοντέλο των 12.9 ιντσών, καθώς το μοντέλο των 11 ιντσών θα διατηρήσει την LCD Retina του προκατόχου του.

Οι τιμές των νέων iPad Pro ξεκινούν από τα $799 για το μοντέλο των 11 ιντσών και από τα $1099 για το μοντέλο των 12.9 ιντσών. Οι προπαραγγελίες ξεκινούν στις 30 Απριλίου και θα γίνουν διαθέσιμα στο δεύτερο μισό του Μαΐου.