Τα AirTag της Apple είναι επιτέλους επίσημα (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Με χαρακτηριστικά ιδιωτικότητας
20 Απριλίου 2021 20:28
Τα AirTag της Apple είναι επιτέλους επίσημα (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από σωρεία φημών και διαρροών εδώ και χρόνια, έφτασε η στιγμή που η Apple παρουσίασε επίσημα το AirTag σύστημα εντοπισμού αντικειμένων για να σας βοηθήσει να εντοπίζετε τα πράγματά σας από το iPhone σας. Τα κυκλικά μπρελόκ μπορούν να προσαρμοστούν σε διάφορα αντικείμενα και έπειτα μπορείτε να τα βρείτε μέσω της Find My εφαρμογής, η οποία αναβαθμίστηκε με τέσσερις καρτέλες, People, Devices, Items και Me.

Τα αντικείμενα που θεωρούνται “χαμένα” μεταδίδουν την τοποθεσία τους στον ιδιοκτήτη τους με end-to-end κρυπτογράφηση όταν ένας άλλος iPhone χρήστης πλησιάσει κοντά στην τοποθεσία τους. Έχουν πιστοποίηση IP67 και διαθέτουν ενσωματωμένο ηχείο για ηχητικό εντοπισμό, ενώ ο χρήστης μπορεί να τα διακοσμήσει με διαφορετικά καλύμματα με κείμενο ή emoji.

Κάθε AirTag είναι εξοπλισμένο με το U1 chip της Apple το οποίο χρησιμοποιεί Ultra Wideband τεχνολογία επιτρέποντας εύρεση ακριβείας για τους χρήστες iPhone 11 και iPhone 12. Συνδυάζεται η κάμερα, το επιταχυνσιόμετρο, το γυροσκόπιο, το ARKit Και άλλα για να σας δείξει το τηλέφωνο την ακριβή τοποθεσία του αντικειμένου με ακρίβεια εκατοστών.

Για χάρη της ιδιωτικότητας δεν αποθηκεύονται δεδομένα ή ιστορικό τοποθεσίας στα AirTag. Μόνο ο κάτοχος του AirTag μπορεί να ξέρει που βρίσκεται η συσκευή και κανείς, συμπεριλαμβανομένης της Apple, δε γνωρίζει την ταυτότητα ή την τοποθεσία του iPhone που βοήθησε στην εύρεση του αντικειμένου. Οι iOS συσκευές αναγνωρίζουν επίσης το AirTag που δε βρίσκεται μαζί με τον ιδιοκτήτη του και τον ειδοποιούν αν ένα άγνωστο AirTag μετακινείται συνεχώς. Το AirTag θα αρχίσει τότε να παράγει έναν ήχο για να ειδοποιήσει αυτόν που το κουβαλά για να μη χρησιμοποιείται η συσκευή ως εργαλείο παρακολούθησης.

Τα AirTag κυκλοφορούν από αυτήν την Παρασκευή στην τιμή των $29, ενώ υπάρχει προσφορά τεσσάρων τεμαχίων έναντι $99.