Η υπηρεσία πυρηνικών των ΗΠΑ τρομάζει τον πλανήτη με ένα απλό tweet

Δε μας κάνει να αισθανόμαστε και πολύ ασφαλείς
31 Μαρτίου 2021 10:01
Η υπηρεσία πυρηνικών των ΗΠΑ τρομάζει τον πλανήτη με ένα απλό tweet

Ένα απλό tweet μερικών γραμμάτων από την U.S. Strategic Command, της υπηρεσίας που είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ, προκάλεσε σύγχυση, ακόμα και πανικό σε αρκετούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο οι οποίοι φοβήθηκαν για πιθανό hack των social media της υπηρεσίας και όχι μόνο. Άλλοι αστειευόμενοι είπαν πως πρόκειται για κωδικό εκτόξευσης πυρηνικών όπλων, κάτι που οι πιστοί των θεωριών συνομωσίας QAnon έκαναν viral. Το ακαταλαβίστικο tweet που έγραφε “;l;;gmlxzssaw” διαγράφηκε λίγα λεπτά μετά και αργότερα προσφέρθηκε μία επίσημη εξήγηση από την υπηρεσία, η οποία παραδέχτηκε πως πρόκειται για ατύχημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας, ο υπεύθυνος της υπηρεσίας για το Twitter εργαζόταν από το σπίτι λόγω COVID-19 και άφησε για λίγο ανοιχτό τον υπολογιστή του χωρίς να βρίσκεται μπροστά στην οθόνη. Τότε, το “πολύ μικρό παιδί” του όπως αναφέρει η ανακοίνωση, εκμεταλλεύτηκε την απουσία του και άρχισε να παίζει με το πληκτρολόγιο, αναρτώντας κατά λάθος αυτό το tweet.

Η USSTRATCOM τονίζει πως το tweet δεν προήλθε από hacking.

Δε συνέβη απολύτως τίποτα ύποπτο, π.χ. hacking του Twitter λογαριασμού. Το post επισημάνθηκε και η εντολή να διαγραφεί δόθηκε τηλεφωνικά.