Ο Elon Musk αρνείται πως τα Tesla κατασκοπεύουν τους Κινέζους

Απαγορεύτηκαν από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Κίνας
21 Μαρτίου 2021 10:34
Ο Elon Musk αρνείται πως τα Tesla κατασκοπεύουν τους Κινέζους

Ο στρατός της Κίνας πήρε την απόφαση να απαγορεύσει την πρόσβαση των Tesla στις εγκαταστάσεις του, κατηγορώντας την εταιρία πως κατασκοπεύει τους Κινέζους μέσω των δεδομένων που συγκεντρώνονται από τις κάμερες των αυτοκινήτων. Ζήτησε από τα στελέχη του μάλιστα να παρκάρουν τα Tesla τους εκτός στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Με την Κίνα να είναι η μεγαλύτερη αγορά των Tesla μετά τις ΗΠΑ, ο Elon Musk απάντησε αμέσως στις κατηγορίες, μέσω βιντεοκλήσης σε ένα κινεζικό επιχειρηματικό forum.

Αν μία εταιρία κατασκοπεύει για μία ξένη κυβέρνηση, οι αρνητικές επιπτώσεις για αυτήν θα ήταν τρομερές. Υπάρχει ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για εμάς να είμαστε απολύτως εχέμυθοι με κάθε πληροφορία. Αν η Tesla χρησιμοποιούσε τα αυτοκίνητά της για να κατασκοπεύσει στην Κίνα ή οπουδήποτε αλλού, θα μας έκλειναν. Ακόμα κι αν υπήρχε κατασκοπεία, τι θα μάθαινε η άλλη χώρα και θα είχε πραγματικά σημασία;

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών – οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου - βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους εδώ και δεκαετίες. Η Tesla έχει πάρει έγκριση για ανέγερση εργοστασίου στην Σαγκάη από το 2018 και θα γίνει η πρώτη ξένη εταιρία αυτοκινήτων που θα διαθέτει το δικό της εργοστάσιο στην Κίνα. Να σημειώσουμε πως η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων του κόσμου και προωθεί εντατικά την υιοθέτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, βοηθώντας την Tesla να παρουσιάσει κέρδος $721 εκατομμυρίων το 2020, αφού πούλησε το 30% των αυτοκινήτων της εκεί.