Η Google μειώνει στο μισό το μερίδιό της από το Play Store

Καλά νέα για τους προγραμματιστές
17 Μαρτίου 2021 11:47
Η Google μειώνει στο μισό το μερίδιό της από το Play Store

Η Google ανακοίνωσε πως από την 1η Ιουλίου, μειώνει το μερίδιό της από τα έσοδα των developers στο 15%, από το 30% που ισχύει σήμερα. Η αλλαγή αυτή ισχύει για όλους τους developers για το πρώτο εκατομμύριο σε δολάρια που κερδίζουν από το Play Store κάθε χρόνο. Πρακτικά πρόκειται για το 99% των Android developers σύμφωνα με την Google. Μόλις ξεπεραστεί το $1 εκατομμύριο σε έσοδα, η Google θα παίρνει το 30%.

Αυτά τα κεφάλαια μπορούν να βοηθήσουν τους developers να μεγαλώσουν σε μέγεθος σε μία κρίσιμη φάση της ανάπτυξής τους, προσλαμβάνοντας περισσότερους μηχανικούς, προσθέτοντας προσωπικό για marketing, αυξάνοντας τη δυνατότητα των servers και άλλα.

Και η Apple εισήγαγε ένα παρόμοιο πρόγραμμα στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, στην περίπτωση του Play Store όμως οι developers δε χρειάζεται να κάνουν αίτηση για να ενταχθούν στο πρόγραμμα, καθώς ισχύει για όλους. Η Google σημειώνει πως μόνο το 3% των Android developers χρεώνουν για το κατέβασμα των εφαρμογών τους ή για ψηφιακές in-app αγορές, ενώ μόλις το 1% αυτών κερδίζουν πάνω από $1 εκατομμύριο.