Από το bowling στο Guardians of the Galaxy 3, μία drone πτήση απόσταση (ΒΙΝΤΕΟ)

Το viral video που έκανε το Hollywood να παραμιλά
15 Μαρτίου 2021 11:06
Από το bowling στο Guardians of the Galaxy 3, μία drone πτήση απόσταση (ΒΙΝΤΕΟ)

Η πτήση ενός drone δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το να το απογειώσεις και να κινηθείς σε έναν ανοιχτό χώρο μπορεί να μην είναι δύσκολο, αλλά αν θες να καταγράψεις πλάνα, ειδικά σε κλειστό χώρο, χρειάζεσαι αρκετή δεξιοτεχνία. Μπόλικη από αυτήν επέδειξε ο χειριστής ενός drone ο οποίος κατέγραψε ένα video μέσα από μία αίθουσα bowling στη Minnesota των ΗΠΑ, κάνοντας το Hollywood να παραμιλά.

Οι δημιουργοί του video, Rally Studios, κατάφεραν να καταγράψουν ένα video 90 δευτερολέπτων χρησιμοποιώντας ένα fpv drone, το οποίο πετούσε μέσα σε περιορισμένο χώρο, πέρασε μέσα στο μηχανισμό των κορίνων, από στενούς διαδρόμους, κάτω από τα πόδια παικτών κλπ. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως πρόκειται για video μίας λήψης, ένα single-take δηλαδή στο οποίο το παραμικρό λάθος σημαίνει πως το video πρέπει να γυριστεί ξανά.

  • Ο πιλότος Jay Christensen στα αριστερά και ο σκηνοθέτης Anthony Jaska στα δεξιά

Η δυσκολία του εγχειρήματος ήταν τόσο μεγάλη και το αποτέλεσμα τόσο εντυπωσιακό, που το σχολίασαν ιερά "τέρατα" του Hollywood.

O Lee Unkrich, σκηνοθέτης του Coco της Pixar, δήλωσε πως είναι ό,τι πιο εντυπωσιακό έχει δει.

Ο Todd Vaziri, ο οποίος δούλεψε στα ειδικά εφέ των Star Wars, Star Trek, Avatar και στις ταινίες Avengers και Transformers, έμεινε επίσης εντυπωσιασμένος από τα πλάνα.

Από το σχολιασμό δεν έλειψε και ο James Gunn, σκηνοθέτης του Guardians of the Galaxy, ο οποίος χαρακτήρισε απίστευτα τα πλάνα και ζήτησε από τους δημιουργούς να ενταχθούν στην παραγωγή του Guardians of the Galaxy 3 φέτος.

Ακόμα και  ο Elijah Woods του Lord of the Rings σχολίασε το video, με δύο μόνο λέξεις.

Σύμφωνα με το Rally Studios, η κινηματογράφηση διήρκησε συνολικά 2 ώρες και χρειάστηκαν 10-12 προσπάθειες πριν την τέλεια λήψη. Σίγουρα όμως και μετά την πρόταση του James Gunn, η καριέρα τους θα απογειωθεί πιο γρήγορα από το drone.