Μετάβαση στο περιεχόμενο

ή
|

Νέος εδώ;

Έχεις λογαριασμό;

Επαναφορά κωδικού

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε σύνδεσμο επαναφοράς

Θυμάστε τον κωδικό σας;

Εύρεση ονόματος χρήστη

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε το όνομα χρήστη

Θυμάστε το όνομα χρήστη σας;

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν αντεπίθεση ενάντια στους Ρώσους για το SolarWinds hack

Οι ισορροπίες βρίσκονται σε λεπτό σχοινί

Αλέξανδρος Καρατζάς
Αλέξανδρος Καρατζάς

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν αντεπίθεση ενάντια στους Ρώσους για το SolarWinds hack

Μέσα σε ψυχροπολεμικό κλίμα, οι ΗΠΑ μέσω της εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου, Jen Psaki, δήλωσαν στο CNBC πως ετοιμάζονται να εκδικηθούν τη Ρωσία για το SolarWinds hack, “με μία μίξη δράσεων, ορατών και μη ορατών”. Οι δράσεις αυτές θα ξεκινήσουν κάποια στιγμή μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες, δυναμιτίζοντας περαιτέρω τις ήδη εύθραυστες σχέσεις των δύο χωρών.

Δε θα συζητήσουμε δημόσια μερικές πλευρές της απάντησής μας.

Πηγές των New York Times κάνουν λόγο για επιβολή περισσότερων οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία, ενώ ο Joe Biden θα υπογράψει προεδρικό διάταγμα που θα περιλαμβάνουν μέτρα για τη διασφάλιση των δικτύων της χώρας. Αναφέρουν επίσης πως μερικές δράσεις των ΗΠΑ θα είναι σχεδιασμένες για να προσελκύσουν την προσοχή του Προέδρου της Ρωσίας, Vladimir Putin, των υπηρεσιών πληροφοριών και του στρατού, αλλά όχι του ευρύτερου κοινού.

Advertisement

Οι ΗΠΑ είναι πεπεισμένες πως πίσω από το SolarWinds hack κρύβεται η Ρωσία, χωρίς να έχουν δώσει όμως στοιχεία στη δημοσιότητα. Η αντίδραση των ΗΠΑ αποτελεί προτεραιότητα για το Λευκό Οίκο, καθώς άλλο ένα ακόμα μεγαλύτερο hack παρατηρήθηκε στο email σύστημα της Microsoft με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα σε όλο τον κόσμο, μόνο που αυτή τη φορά οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα και όχι τη Ρωσία.

Πραγματικά πιστεύω πως ένα σύνολο μέτρων το οποίο θα γίνει αντιληπτό από τους Ρώσους αλλά μπορεί να μην είναι ορατό στον υπόλοιπο κόσμο, μάλλον είναι η πιο αποδοτική τακτική για να ξεκαθαρίσουμε το τι θεωρούν οι ΗΠΑ πως είναι αποδεκτό και τι ξεπερνά τα όρια, καθώς και το τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ως απάντηση. – Jake Sullivan, Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας

Ακολουθήστε το Unboxholics στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.