Το Apple Music δε θα είναι ποτέ δωρεάν

Δε θα ακολουθήσει τα πρότυπα του Spotify
08 Μαρτίου 2021 10:13
Το Apple Music δε θα είναι ποτέ δωρεάν

Μία από τις μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ Spotify και Apple Music, είναι πως το πρώτο διαθέτει μία δωρεάν επιλογή συνδρομής και σε αντάλλαγμα ο χρήστης έχει μερικούς περιορισμούς καθώς και διαφημίσεις. Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται μιας και το Spotify είναι ο βασιλιάς στο music streaming, αν μία προσφορά μιας δωρεάν επιλογής από την Apple θα μπορούσε να εξισορροπήσει τα πράγματα φέρνοντας περισσότερο κόσμο στην πλατφόρμα της.

Μάλλον δε θα μάθουμε ποτέ, αφού η Apple ξεκαθαρίζει πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Μιλώντας σε μία ακρόαση της βρετανικής κυβέρνησης σχετικά με τα οικονομικά των streaming μουσικών υπηρεσιών και για το αν οι καλλιτέχνες πληρώνονται αρκετά, η επικεφαλής του Apple Music, Elena Segal, αποκάλυψε πως δε θα υπάρξει ποτέ μία δωρεάν έκδοση του Apple Music.

Δε νομίζουμε πως μία υπηρεσία υποστηριζόμενη από διαφημίσεις μπορεί να παράγει αρκετά έσοδα για να υποστηρίξουμε ένα υγειές συνολικά οικοσύστημα. Και επίσης θα ήταν ενάντια σε όλες τις βασικές αρχές μας σχετικά με την ιδιωτικότητα.

Η Segal αποκάλυψε επίσης πως η Apple είναι ανοιχτή και σε άλλες μορφές αποζημίωσης, γνωστές ως Equitable Remuneration, σύστημα το οποίο χρησιμοποιούν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί οι οποίοι χωρίζουν τα royalties 50/50 μεταξύ των δισκογραφικών και των καλλιτεχνών.

Σε κάθε περίπτωση, αν ελπίζατε σε μία free έκδοση του Apple Music μπορείτε να προσαρμόσετε τις προσδοκίες σας με βάση τις πρόσφατες δηλώσεις. Το κοντινότερο που μπορείτε να έχετε σε δωρεάν, είναι η δωρεάν δοκιμή για μια συγκεκριμένη περίοδο που προσφέρεται σε όλους τους νέους συνδρομητές του Apple Music.