Έχετε Ryzen 3000 επεξεργαστή; Η AMD τον αναβαθμίζει με δωρεάν update

Με ένα χαρακτηριστικό της 5000 σειράς
05 Μαρτίου 2021 19:16
Έχετε Ryzen 3000 επεξεργαστή; Η AMD τον αναβαθμίζει με δωρεάν update

Ευχάριστα νέα για τους κατόχους Ryzen επεξεργαστών της 3000 σειράς, αφού η AMD ανακοίνωσε την άφιξη ενός νέου χαρακτηριστικού που θα καταφθάσει με BIOS Update. Ο λόγος γίνεται για το Resizable BAR, το οποίο αφορά τα γραφικά ή μάλλον την καλύτερη την επικοινωνία του επεξεργαστή με την κάρτα γραφικών μέσω του PCI-Express πρωτοκόλλου. Χάρη σε αυτό, λοιπόν, ο επεξεργαστής μπορεί να έχει απευθείας πρόσβαση στην ενσωματωμένη μνήμη των GPUs, με αποτέλεσμα σημαντική βελτίωση στα frame rates.

Αρχικά η AMD είχα βαφτίσει αυτό το χαρακτηριστικό ‘AMD Smart Access Memory’, απαιτώντας τη χρήση AMD Ryzen 5000 επεξεργαστή και AMD Radeon RX 6000 κάρτας γραφικών. Φυσικά, αυτό δεν ήταν και η καλύτερη ιδέα, αφού λίγο αργότερα NVIDIA και Intel ανακοίνωσαν την υιοθέτηση του Resizable BAR, το οποίο στις RTX 3000 κάρτες λειτουργεί και με AMD και με ορισμένους Intel CPUs.

Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση της εταιρίας, λοιπόν, τώρα και οι κάτοχοι AMD Ryzen 3000 επεξεργαστή μπορούν να απολαύσουν έως και 16% βελτιωμένη gaming απόδοση χάρη στο AMD Smart Access Memory’. Το χαρακτηριστικό θα ενεργοποιηθεί στις μητρικές μέσα από τα BIOS updates βασίζονται στο AGESA 1.2.0.1 ή σε νεότερο. Μπορείτε να ελέγξετε τη ιστοσελίδα σελίδα του κατασκευαστή της μητρικής σας για περισσότερες πληροφορίες.

Φυσικά, το χαρακτηριστικό αυτό δε θα προσφέρει εγγυημένη αύξηση απόδοσης σε όλα τα παιχνίδια, με τα αποτελέσματα να διαφέρουν από τίτλο σε τίτλο. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να έχετε και κάρτα γραφικών που να υποστηρίζει το Resizable BAR ή το AMD Smart Access Memory.