Ολοκληρώθηκε το Robotic Challenge 2015 της DARPA

Ξεκαρδιστικά videos με fails
07 Ιουνίου 2015 08:50
Ολοκληρώθηκε το Robotic Challenge 2015 της DARPA

Ολοκληρώθηκε το Robotic Challenge της DARPA στην Pomona της California. Νικητής αναδείχθηκε η ομάδα KAIST της Κορέας. Το ανθρωποειδές robot τους, HUBO, με ύψος 1.75m και βάρος 80kg μπορεί να περπατάει ή αν γονατίσει, να κινηθεί με τροχούς και χάρισε στην ομάδα το ποσό των $2 εκατομμυρίων.

Κατά την προσπάθεια των robots να κινηθούν ανάμεσα σε εμπόδια, προσομοιώνοντας μια αποστολή διάσωσης, περπάτησαν πάνω σε ερείπια, οδήγησαν οχήματα, ανέβηκαν σκάλες, διέλυσαν τοίχους, άνοιξαν πόρτες, έκλεισαν βάνες και πολλά ακόμα. Ανάμεσα στις εντυπωσιακές ενέργειες τους, υπήρχαν και αστείες στιγμές όπου απλά έπεφταν κάτω, σαν ένα μωρό που τώρα μαθαίνει να περπατάει. Χωρίς κάτι να τα κρατάει όρθια ή να τα προστατεύει από την πτώση, έπεφταν στο έδαφος. Φυσικά το robot που έπεφτε δεν αποκλειόταν από το διαγωνισμό, αρκεί να μπορούσε να ξανασηκωθεί μέσα σε 10 λεπτά χωρίς καμία εξωτερική παρέμβαση ή βοήθεια.  

Ο διευθυντής του προγράμματος της DARPA, Gill Pratt, δήλωσε πως “είναι φοβερό πως δίνουμε ανθρώπινη υπόσταση σε αυτά τα πράγματα… Είναι ένας σωρός από αλουμίνιο και χαλκό, καλώδια και software. Δεν πανηγυρίζω για το laptop μου. Αλλά οι άνθρωποι πανηγυρίζουν για τα robots. Και φυσικά όταν πέφτουν, όλοι νιώθουμε απαίσια, ‘Ω, χτύπησε!’”.

Tags: