Οι γραμμές στο αλεξίπτωτο του Perseverance περιέχουν ένα κρυφό μήνυμα (ΕΙΚΟΝΕΣ)  

Γραμμένο σε δυαδικό κώδικα

Οι γραμμές στο αλεξίπτωτο του Perseverance περιέχουν ένα κρυφό μήνυμα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στο video προσεδάφισης του Perseverance στον Άρη, λίγοι ήταν αυτοί που πρόσεξαν το σχέδιο στο υπερηχητικό αλεξίπτωτο του rover. Επιπλέον, ο επικεφαλής του EDL (Entry, Descent, Landing) του Perseverance, έδωσε μερικά στοιχεία τη Δευτέρα.

Πέρα από την εκπληκτική επιστήμη πίσω από αυτό, ελπίζουμε οι προσπάθειές μας στη μηχανική να εμπνεύσουν και άλλους. Μερικές φορές αφήνουμε μηνύματα στη δουλειά μας, επίτηδες, για να τα βρούνε άλλοι, οπότε σας καλούμε να δοκιμάσετε και σεις και να μας δείξετε τα αποτελέσματα.

Μέσα σε μερικές ώρες, το internet ανακάλυψε των κώδικα και χρήστες ανέρτησαν τα ευρήματά τους στο Twitter. Τα φαινομενικά τυχαία σχέδια κόκκινων και λευκών γραμμών στο αλεξίπτωτο, έκρυβαν τελικά ένα κρυμμένο μήνυμα σε δυαδικό κώδικα.

Ο εξωτερικός δακτύλιος του αλεξίπτωτου περιέχει τις συντεταγμένες του JPL στην California των ΗΠΑ, ενώ από μέσα προς τα έξω, διαβάζει κανείς το μήνυμα “Dare Mighty Things” ή σε ελεύθερη μετάφραση “τολμήστε μεγάλα πράγματα”. Η έκφραση είναι το motto της ομάδας του Perseverance και υπάρχει αναρτημένο στους τοίχους του Mission Control στο JPL.

Δεν είναι όμως μόνο στο αλεξίπτωτο κρυμμένα μηνύματα. Κάνοντας zoom στις χιλιάδες φωτογραφίες που έστειλε στη Γη το Perseverance, βλέπει κανείς την οικογένεια των προηγούμενων rovers που έφτασαν στον πλανήτη.

Ροη ειδησεων