Γιατί το iOS παίρνει τις καλύτερες εφαρμογές πριν το Android;

Τι ισχύει στην ανάπτυξη εφαρμογών
06 Ιουνίου 2015 06:21
Γιατί το iOS παίρνει τις καλύτερες εφαρμογές πριν το Android;

Το App Store της Apple φημίζεται για την ποιότητα των εφαρμογών του και για το χρόνο κυκλοφορίας τους. Δεν έχουμε συναντήσει λίγες φορές εξάλλου διάσημες εφαρμογές να γίνονται πρώτα διαθέσιμες στο iOS και μετά στο Android. Ο ένας λόγος είναι σίγουρα πως το iOS είναι πολύ πιο επικερδές για τους developers από το Android. Ένας ακόμα λόγος όμως είναι, σύμφωνα με το Bloomberg, η ευκολία που προσφέρει η Apple στους developers για να δημιουργήσουν περιεχόμενο.

Πέρυσι η Apple είχε παρουσιάσει τη γλώσσα προγραμματισμού Swift, η οποία πέρασε λίγο-πολύ απαρατήρητη στον απλό καταναλωτή. Η Swift φαίνεται όμως πως είχε τεράστια επιτυχία στην developer community, αφού ήταν πιο εύκολη από την Objective-C και εξάλειφε αρκετά από τα πιο κοινά λάθη που κάνουν οι προγραμματιστές όταν προγραμματίζουν σε άλλες γλώσσες.

Ο προγραμματισμός στο Android είναι πιο κατακερματισμένη διαδικασία, αφού οι developers πρέπει να αναπτύξουν εκδόσεις των εφαρμογών τους για πλατφόρμες που είναι παλιές, αυξάνοντας το χρόνο κυκλοφορίας των apps. Η πιο διαδεδομένη έκδοση Android αυτή τη στιγμή είναι το KitKat και είναι ήδη δύο ετών, με δεύτερη τη Jelly Bean που είναι τριών ετών, ενώ η πιο πρόσφατη, το περσινό Lollipop χρησιμοποιείται μόλις από το 12% των συσκευών.

Φυσικά δε σημαίνει πως για αυτό το λόγο “το iOS είναι καλύτερο από το Android”, αφού οι τεράστιοι αριθμοί των χρηστών Android κάνουν τους developers να βγάζουν κέρδος και από το Android προσφέροντας ποιοτικές εφαρμογές, αλλά αν αναρωτιέστε ως χρήστης γιατί το iOS παίρνει πρώτο τις περισσότερες “καλές” εφαρμογές, υπάρχουν οι λόγοι που προαναφέραμε.

Tags: