Η Apple παίρνει μέτρα για τις εφαρμογές με παράλογα υψηλές τιμές

Στο μικροσκόπιο οι απάτες
22 Φεβρουαρίου 2021 09:30
Η Apple παίρνει μέτρα για τις εφαρμογές με παράλογα υψηλές τιμές

Στο App Store του iOS οι developers μπορούν να τιμολογήσουν την εφαρμογή τους όσο επιθυμούν, ωστόσο στην πλειοψηφία τους οι εφαρμογές τείνουν να κινούνται στο ίδιο εύρος τιμών για να παραμείνουν ανταγωνιστικές. Υπάρχουν βεβαίως και αυτές που είναι αρκετά πιο ακριβές από τις άλλες ή έχουν πολύ υψηλές τιμές συνδρομών. Τώρα, σύμφωνα με το 9to5Mac, η Apple θα πάρει μέτρα για αυτές τις εφαρμογές με “παράλογα” υψηλές τιμές, απορρίπτοντάς τες από το App Store, αφού “δεν αντικατοπτρίζουν την αξία των χαρακτηριστικών και τους περιεχομένου που προσφέρεται στο χρήστη”.

Η κίνηση αυτή δεν έρχεται για να ελέγξει τις τιμές στο App Store, αλλά αποτελεί τμήμα της στρατηγικής της Apple να μειώσει τις εφαρμογές που εξαπατούν τους χρήστες για να πληρώσουν εξωφρενικά υψηλές συνδρομές. Σε μία τέτοια απόρριψη, η Apple έστειλε mail στον developer ενημερώνοντάς τον πως η τιμή των in-app αγορών ήταν “κλεψιά”.

Οι πελάτες αναμένουν από το App Store να είναι ασφαλές και έμπιστο μέρος για να αγοράσουν ψηφιακά αγαθά. Οι εφαρμογές δεν πρέπει ποτέ να προδώσουν αυτήν την εμπιστοσύνη, επιχειρώντας να εξαπατήσουν ή να κλέψουν τους χρήστες με αυτόν τον τρόπο. Δυστυχώς, οι τιμές που επιλέξατε για την εφαρμογή σας ή τις in-app αγορές σε αυτήν δεν αντιπροσωπεύουν την αξία των χαρακτηριστικών και του περιεχομένου που προσφέρεται στο χρήστη. Η χρέωση παράλογα υψηλών τιμών για περιεχόμενο ή υπηρεσίες με περιορισμένη αξία είναι μία κλεψιά προς τους πελάτες και δεν είναι κατάλληλη για το App Store.

 

Συγκεκριμένα, οι τιμές για τα ακόλουθα αντικείμενα είναι παράλογα υψηλές:

-(αφαιρεμένο κείμενο)

 

Επόμενα βήματα

Για να επιλύσετε το θέμα προτείνουμε τα επόμενα βήματα:

-Αναθεωρήστε την εφαρμογή ή τις in-app αγορές για να παρέχετε μεγαλύτερη αξία για το χρήστη τη στιγμή της αγοράς.

-Επιλέξτε μία τιμή για την εφαρμογή ή τις in-app αγορές η οποία αντιπροσωπεύει με ακρίβεια την αξία που προσφέρεται στο χρήστη.

-Μόλις κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές, υποβάλλετε την εφαρμογή σας για επανεξέταση.

Η επόμενη υποβολή αυτής της εφαρμογής μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για επανεξέταση και δε θα είναι διαθέσιμη για ταχεία επανεξέταση μέχρι να λυθεί το θέμα.