Εδώ θα δείτε την ιστορική προσεδάφιση του Perseverance στον Άρη (LIVESTREAM) 

Θα καταφέρει να ξεπεράσει τα “7 λεπτά του τρόμου”;

Εδώ θα δείτε την ιστορική προσεδάφιση του Perseverance στον Άρη (LIVESTREAM)

Το Perseverance rover της NASA θα επιχειρήσει να προσεδαφιστεί στον Άρη και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, καθώς μόλις το 40% των αποστολών καταφέρνουν να φτάσουν με ασφάλεια στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη.

Επτά μήνες μετά την εκτόξευσή του, το Perseverance θα εισέλθει στην ατμόσφαιρα του Άρη για τα επονομαζόμενα “7 λεπτά του τρόμου” μέχρι να προσεδαφιστεί. Η θερμική ασπίδα του σκάφους θα αναπτύξει θερμοκρασίες έως και 1.300 βαθμών Κελσίου από την τριβή, η οποία θα το επιβραδύνει από την ταχύτητα των 9.000km/h σε 1.500km/h. Έπειτα θα ανοίξει το υπερηχητικό αερόστατο το οποίο θα επιβραδύνει ακόμα περισσότερο το σκάφος στα 320km/h. Η θερμική ασπίδα θα πέσει και το Sky Crane θα χρησιμοποιήσει τους εκτοξευτήρες του για να οδηγήσει το rover στο σημείο προσεδάφισης, όπου θα το χαμηλώσει με συρματόσχοινα στο έδαφος πριν να απομακρυνθεί από το σημείο.

Μπορείτε να δείτε live την αγωνιώδη προσεδάφιση σήμερα Πέμπτη, στις 21:15, από το επίσημο livestream της NASA που θα βρείτε παρακάτω.

2 σχολιο(α)