Η Apple εμποδίζει την Google από το να παρακολουθεί το browsing σας

Όλα θα περνάνε από τους δικούς της servers στο iOS 14.5
13 Φεβρουαρίου 2021 10:35
Η Apple εμποδίζει την Google από το να παρακολουθεί το browsing σας

Η Apple βασιζόταν για χρόνια στην Google για να προστατεύει τους χρήστες του από κακόβουλα websites. Το Fraudulent Website Warning, η ειδοποίηση δηλαδή όταν προσπαθούσατε να επισκεφτείτε κάποιο website χρησιμοποιώντας τον Safari browser, αντλούσε δεδομένα από τη Safe Browsing βάση δεδομένων της Google, η οποία τον ενημέρωνε αν αυτό το site υπάρχει στη βάση δεδομένων ως ύποπτο για phishing ή malware.

Αυτό σταματά με την έλευση του iOS 14.5, καθώς η Apple θα περνάει αυτές τις πληροφορίες από τους δικούς της servers, για να μειώσει την ποσότητα των πληροφοριών που μπορεί να αντλήσει η Google από το χρήστη iOS.

Όπως ο Chrome και ο Firefox, έτσι και ο Safari χρησιμοποιεί το Safe Browsing Update API της Google το οποίο κρυπτογραφεί την πληρη URL διεύθυνση χρησιμοποιώντας ένα 32-bit hash prefix. Έτσι, η Google δε γνωρίζει ποιο website επισκεφτήκατε. Μπορεί όπως να συλλέξει δεδομένα όπως η IP διεύθυνσή σας. Περνώντας τα δεδομένα από τους δικούς της servers, η Apple με το iOS 14.5, περιορίζει τη διαρροή πληροφοριών.