Οι τεχνολογικές εταιρίες σύντομα θα δημιουργήσουν δικές τους κυβερνήσεις

Ο κυβερνήτης της Nevada τις αποκαλεί “Ζώνες Καινοτομίας”
07 Φεβρουαρίου 2021 10:25
Οι τεχνολογικές εταιρίες σύντομα θα δημιουργήσουν δικές τους κυβερνήσεις

Ο κυβερνήτης της Nevada στις ΗΠΑ θέλει να προωθήσει μία νέα νομοθεσία, η οποία θα επιτρέπει πρακτικά σε τεχνολογικές εταιρίες να δημιουργήσουν τα δικά τους κρατίδια με δική τους κυβέρνηση. Τις αποκαλεί “Ζώνες Καινοτομίας” και προβλέπει τη δημιουργία ολόκληρων πόλεων με τη δυνατότητα αυτοδιαχείρισης και δημιουργίας τοπικών κυβερνήσεων, οι οποίες θα έχουν τις ίδιες δυνατότητες και υποχρεώσεις όπως οι κομητείες της πολιτείας. Θα μπορούν για παράδειγμα να αποφασίζουν για τη λειτουργία σχολείων και δικαστηρίων, ενώ θα μπορούν ακόμα και να συλλέγουν φόρους.

Και όλα αυτά τα προτείνει για να γίνει η Nevada ακόμα πιο ελκυστική στους επενδυτές.

Το παραδοσιακό μοντέλο διακυβέρνησης είναι ανεπαρκές για να παράσχει την ελαστικότητα και τους πόρους που χρειάζονται για να γίνει η πολιτεία ηγέτιδα στην προσέλκυση και διατήρηση νέων μορφών επιχειρήσεων και να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη στις ανερχόμενες τεχνολογίες και στις καινοτόμες βιομηχανίες.

Οι όροι για να δημιουργήσει μία τεχνολογική εταιρία το δικό της “κρατίδιο”, είναι να διαθέτει τουλάχιστον 125 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης και να επενδύσει $1 δισεκατομμύριο στην πολιτεία της Nevada. Την διακυβέρνηση θα την αναλάβει ένα τριμελές συμβούλιο.

Tags: