Ο Macron τα βάζει με τα social media για το ban του Trump

“Δε θέλω να ζω σε μία δημοκρατία που τις αποφάσεις τις παίρνει μία εταιρία”
05 Φεβρουαρίου 2021 10:51
Ο Macron τα βάζει με τα social media για το ban του Trump

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Emmanuel Macron μίλησε με πύρινη γλώσσα την Πέμπτη για τα social media δίκτυα και την απόφασή τους να φιμώσουν τον Donald Trump, μόλις σιγουρεύτηκαν πως φεύγει από την εξουσία. Μιλώντας στο Ατλαντικό Συμβούλιο, ο Macron δήλωσε πως η απόφαση για το ban του Trump από Twitter, Facebook και άλλους, μπορεί να φάνηκε λογικό βραχυπρόθεσμα, αλλά δεν παρείχε μία “δημοκρατική απάντηση”. Άλλοι ισχυροί ηγέτες, όπως η Angela Merkel της Γερμανίας, εξέφρασαν επίσης προβληματισμό στο παρελθόν. Ο Macron τόνισε πως η “big tech”, οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες, στέρησαν από τον Trump και τους υποστηρικτές του, όλες τις πλατφόρμες στις οποίες μπορούσαν να εκφραστούν.

Δε θέλω να ζω σε μία δημοκρατία στην οποία τις σημαντικές αποφάσεις τις παίρνει ένας ιδιώτης, ένα ιδιωτικό κοινωνικό δίκτυο. Θέλω να τις παίρνουν βάσει νόμων που ψηφίστηκαν από τον αντιπρόσωπό σας ή από κανονισμούς, κυβέρνηση, δημοκρατικές συζητήσεις και έγκριση από δημοκρατικούς ηγέτες.

Ο Macron κατηγόρησε επίσης τις social media πλατφόρμες πως υποκινούν την πολιτική βία τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Γαλλία και σημείωσε πως χρησιμοποιούνται για να προωθήσουν τις ίδιες διαδηλώσεις που οδήγησαν στο ban του Trump.

Η νέα βία στις δημοκρατίες μας συνδέεται κυρίως με αυτά τα κοινωνικά δίκτυα, είναι πλέον ο νέος τρόπος ζωής μας.