Ο Jeff Bezos αποσύρεται από CEO της Amazon

Αναλαμβάνει καθήκοντα ο Andy Jassy
03 Φεβρουαρίου 2021 09:58
Ο Jeff Bezos αποσύρεται από CEO της Amazon

Ο Jeff Bezos και η Amazon είναι συνώνυμα του αμύθητου πλούτου. Όμως ο CEO της εταιρίας και πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ανακοίνωσε πως θα αποσυρθεί από τη θέση του CEO μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους, για να επικεντρωθεί σε άλλα projects.

Τη θέση του θα αναλάβει ο Andy Jassy, ο οποίος βρίσκεται στην Amazon από το 1997 και ηγείται των Amazon Web Services, ενός εκ των πιο κερδοφόρων τμημάτων της εταιρίας.

Είμαι ενθουσιασμένος που ανακοινώνω πως το τρίτο τρίμηνο θα αναλάβω καθήκοντα στο διοικητικό συμβούλιο της Amazon και ο Andy Jassy θα γίνει ο CEO. Από τη θέση μου στο συμβούλιο σκοπεύω να επικεντρώσω την ενέργεια και την προσοχή μου σε νέα προϊόντα και νέες πρωτοβουλίες. Ο Andy είναι γνωστός μέσα στην εταιρία και βρίσκεται στην Amazon σχεδόν όσο εγώ. Θα είναι ένας εξαιρετικός ηγέτης και έχει την πλήρη εμπιστοσύνη μου. – Jeff Bezos

Σε μία εσωτερική ανακοίνωση στην εταιρία, ο Bezos πρόσθεσε:

Όσο κι αν χορεύω ακόμα στο γραφείο, είμαι ενθουσιασμένος για αυτήν την αλλαγή. Εκατομμύρια πελάτες εξαρτώνται από εμάς για τις υπηρεσίες μας και πάνω από ένα εκατομμύριο υπάλληλοι εξαρτώνται από εμάς για τη μισθοδοσία τους. Το να είσαι CEO της Amazon είναι βαριά ευθύνη και σε εξαντλεί. Όταν έχεις τέτοια ευθύνη, είναι δύσκολο να στρέψεις την προσοχή σου σε οτιδήποτε άλλο.